Peter Dirksen eerste Beëdigd Financieel Adviseur Nijkerk

17 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Om het vertrouwen in de financiële sector te herstellen heeft de regering besloten dat alle beleidsbepalers in deze sector een officiële eed of belofte moeten afleggen.

Peter Dirksen van Dirksen Verzekeringen & Hypotheken heeft hieraan als eerste financieel adviseur in Nijkerk gehoor gegeven door het afleggen van de eed tijdens een bijeenkomst vorige week. Dirksen deed dit graag omdat dit naadloos aansluit op de werkwijze en dienstverlening die hij met zijn bedrijf aanbiedt. Met het afleggen van de eed zweer je namelijk dat je o.a. dat je de werkzaamheden die je voor de klant verricht integer, zorgvuldig alsmede volledig in het belang van de klant verricht. Ook stel je je toetsbaar op en zweer je dat geen misbruik zult maken van de kennis die je hebt. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van zaken die in de eed worden vastgelegd. Ook al lijkt dit vanzelfsprekend, toch hecht Dirksen er aan dit publiekelijk kenbaar te maken middels deze eed.

Dirksen biedt al zijn diensten ‘netto’ aan, dit betekent dat hij van verzekeraars en banken geen provisies meer ontvangt waarmee, naast keuzevrijheid in aanbieders ook zijn financiële onafhankelijkheid is gewaarborgd. In de plaats van provisie ontvangt Dirksen een vaste vergoeding per maand van zijn klanten voor de diensten die hij aanbiedt. Dit gebeurt met een zogenaamd Financieel Service Abonnement. Dit is een zeer transparante manier van belonen omdat vooraf afgesproken wordt welke werkzaamheden er verricht worden en welke vergoeding daar tegenover staat. Deze manier van belonen wordt niet alleen voor hypotheken en levensverzekeringen toegepast zoals de wet dat vanaf januari 2013 voorschrijft, maar ook voor alle schadeverzekeringen. Zo kom je als klant niet voor verrassingen te staan en ben je bovendien in de meeste gevallen een stuk voordeliger uit. Dit geldt overigens voor zowel particuliere als zakelijke klanten van Dirksen.

www.dirksen.nl

advertentie
advertentie