Kerkendag in gemeente Nijkerk

10 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Met een unieke kerkendag op zaterdag 8 juni 2013 stellen 20 kerken in Nijkerk (inclusief Driedorp) Nijkerkerveen en Hoevelaken zich open voor het publiek. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd. Ook is er een fietsroute uitgezet die langs de kerken voert. Kinderen kunnen stickers van de kerken sparen.

In 2013 is het 600 jaar geleden dat Nijkerk stadsrechten kreeg. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert de Stichting Kerken in de Schijnwerper (SKS) twee grootse evenementen: een kerkendag op 8 juni 2013 en een symposium op 28 september 2013. Onder het motto van het thema 'verbinden' wordt op die manier aandacht gegeven aan '600 jaar christelijk geloof in Nijkerk'.

Kerkendag

Het eerste evenement is de kerkendag van zaterdag 8 juni 2013. Deze kerkendag is uniek omdat kerken in hun volle breedte meedoen, van de Gereformeerde Gemeente tot Het Apostolisch Genootschap. Tevens een primeur: het is de eerste kerkendag in de 600-jarige geschiedenis van Nijkerk!

Voor kinderen, jongeren en volwassenen valt er van alles te beleven op het terrein van muziek, kunst en creativiteit en geschiedenis. Alle toegang is vrij en deelname aan de activiteiten kost u geen cent!

Heeft u de hele dag de tijd, dan wordt u uitgenodigd samen de dag te beginnen met een openingsbijeenkomst in de Grote Kerk met medewerking van vier kinderkoren en samen af te sluiten op het Plein van Nijkerk met brood en vis.

Kunt u alleen de highlights meemaken? Ook dat is mogelijk: op de flyer ziet u snel waar u moet zijn: bij de catwalk van toga's door de eeuwen heen? Of bij een orgelbespeling of kerkmuziek in historische context? Kies wat bij u past!

fietsroute en brochure

Voor fietsers is een mooie route uitgezet die langs de deelnemende kerken voert. Elke kerk beschikt over eigen stickers die kinderen kunnen verzamelen voor een volle spaarkaart.

Voor slechts 2 euro schaft u een handige brochure aan met informatie over de door SKS uitgestippelde fietsroute die u langs alle deelnemende kerken voert. Deze brochure is vanaf 1 juni te koop bij de Nijkerkse VVV, de boekhandels in Nijkerk en Hoevelaken en in alle deelnemende kerken.

Meer informatie: zie www.sks-nijkerk.nl, Twitter @sksnijkerk, Facebook sksnijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie