Provinciale wandeldag

10 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Vereniging Vrouwen van Nu Hoevelaken (VvNH) organiseert dit jaar de provinciale wandeldag op donderdag 6 juni a.s. Er worden veel deelnemers verwacht uit de gehele provincie Gelderland. Iedereen kan aan de wandeltocht deelnemen. De inschrijving kost € 9 voor leden van de vereniging en € 11 voor niet-leden. Alle deelnemers ontvangen drie consumptiebonnen, een routebeschrijving en een aardigheidje na afloop.

Els Delen en Gonda Wynia van de interessegroep Wandelen zijn al maanden bezig met de voorbereiding. Dat doen ze samen met nog acht leden van VvNH. Zij hebben routes van 9,5 km en 16,5 km uitgestippeld die de wandelaars langs de mooiste plekken in onze omgeving voeren. "En dat zijn er vele" vertelt Els met groot enthousiasme. "Ik wil nu niet alles verklappen, maar de tochten zijn een combinatie van fraaie landschappen, bijzondere gebouwen en plaatsen met historische waarde. De wandelaars treden bijvoorbeeld in de voetsporen van Johan van Oldenbarnevelt, raadpensionaris van de Staten-Generaal tijdens de Tachtigjarige Oorlog. Ook zijn er lijnen naar de bekende bouwmeester Jacob van Campen, die het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam bouwde. Zelfs een notoire messentrekker, een pluktuin en de Grebbenlinie zijn in de routes opgenomen."

"Ik durf te wedden dat zelfs inwoners van Hoevelaken sommige plekken niet kennen" vult Gonda Wynia Els aan. "Alle reden dus om mee te lopen. Op beide routes zijn rustplaatsen waar een kopje koffie of thee kan worden genuttigd."

Start en finish zijn bij Grand Café en Zalencentrum De Haen, De Brink 10 in Hoevelaken. Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid. "Het is belangrijk dat de deelnemers zich ook afmelden" gaat Gonda verder. "We moeten natuurlijk afvinken wie er over de finish zijn gekomen, zodat er niemand in het bos achterblijft. Als organisatie zijn we de hele dag bereikbaar zodat we in actie kunnen komen als dat nodig is." Gonda heeft vroeger op de spoedeisende hulp gewerkt en kan goed met de EHBO-trommel overweg. Ook wijkverpleegkundige Willemien Dijkstra is die dag paraat. Deelname aan de wandeltocht is op eigen risico, maar VvNH gaat ervan uit dat het voor iedereen een mooie dag gaat worden.

De wandelaars starten tussen 10.00 en 11.00 uur. De sluiting is om 17.00 uur. Het gebruik van Nordic walking poles is toegestaan. Belangstellenden kunnen zich vóór 23 mei a.s. inschrijven bij Els Delen, 033 - 2535665 en e-mail delenhoefkens@planet.nl. Het inschrijfformulier kan ook worden gedownload via de nieuw vormgegeven website www.vrouwenvannuhoevelaken.nl. In de rubriek Ágenda is alle informatie over de tocht te vinden. Informatie is ook verkrijgbaar bij Gonda Wynia, telefoon 033 - 2535630.

"En wie na de tocht de smaak te pakken heeft, kan lid worden van onze interessegroep Wandelen" zegt Gonda. "Iedere maand maken we een middagtocht en vijf keer per jaar een dagtocht. Onze groep telt zo'n 22 vrouwen. Het is telkens erg gezellig. Er wordt veel gepraat en weinig gekeken. Soms maakt één van de leden de wandelaars attent op een mooi uitzicht. Dan zijn we weer even stil en genieten van de natuur. De tocht wordt afgesloten met een drankje in een restaurant of café."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie