Veenscheboys is periodekampioen

9 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Het voetbalseizoen voor Veensche Boys is nog niet ten einde. De ploeg uit Nijkerkerveen werd dinsdagavond kampioen van de derde periode in de Tweede Klasse G na een 4-1 overwinning op VSCO. Het doet daardoor nog altijd mee met promotiekansen naar de Eerste Klasse. De mogelijke tegenstander van Veensche Boys is WVF of Hierden.

Alsof het kampioenschap was binnengehaald, zo intens werd de derde periode gevierd. De champagne vloeide dan ook rijkelijk na het laatste fluitsignaal van de competitiewedstrijd tegen VSCO. Er volgen niettemin nog minstens vijf wedstrijden wil Veensche Boys echt feest gaan vieren en de weg vrijmaken voor een rentree naar de eerste klasse. De eerste helft gaf geen enkele aanleiding om te denken dat Veensche Boys recht had op een promotieticket. Beide ploegen speelden een tamme wedstrijd. Pas nadat in de tweede helft de lont in het kruitvat werd gestoken, liet Veensche Boys zien waartoe ze in staat was met de haar karakteristieke tiki taki voetbal. Het was opnieuw Hans van de Haar die als grote roerganger fungeerde. Hij kreeg vijf minuten na rust de bal teruggespeeld door Kevin Hols en prompt werd de frommelbal in de korte hoek ingeschoten. In de storm die daarna over de ploeg uit Oosterwolde voltrok, was geen houden meer aan. Het was Paul Prins die een prachtige steekpass gaf op Hamza Rogouti en die kon gemakkelijk het karwei afmaken. Dat Kevin Hols weer vanouds presteerde kreeg extra glans met een goal halverwege de tweede helft. De bal werd niet goed door de verdediging van VSCO weggewerkt en hij kon gemakkelijk uithalen. Willem Olde Meule tekende voor de vierde en laatste goal van Veensche Boys. Meestal kopt hij de ballen erin uit een hoekschop maar ditmaal had hij zich helemaal vanuit de verdediging vrijgespeeld naar voren en vanaf een meter of vijf werd ingeschoten. Dat VSCO in de slotfase alsnog een goal wist te maken, was slechts een formaliteit. VSCO speelt P/D wedstrijden om degradatie te voorkomen en Veensche Boys gaat een vervolg maken van haar goede reeks in de derde periode.