Deroue naar P7 race 2 Jerez

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - In de tweede Red Bull Rookies Cup race is Scott Deroue na een verdienstelijk gereden race met een kleine achterstand achter de winnaar als zevende over de streep gekomen. Na een start vanaf de vierde startrij waar weinig te verdienen viel, kwam de Nijkerkervener na de eerste ronde als twaalfde door om vervolgens ronde na ronde zijn positie te verbeteren.

Er had zich al snel een kopgroep gevormd van tien rijders die veel van plek wisselden met kort daarachter een groepje met daarin Deroue, de Brit Ray en de Spanjaard Ramirez maar evenals in de race van zaterdag zagen de heren geen kans de aansluiting te vinden. Dat veranderde enkele ron- den voor het einde toen Binder, liggend op P4, zijn blok opblies en in de daarmee gepaard gaande rookontwikkeling zagen de drie voorste rijders kans een niet meer dicht te rijden gat te slaan terwijl de groep met daarin Deroue plotseling aansluiting kreeg bij het restant van de kopgroep en de strijd aanging voor P4. Na nog een aantal positiewisselingen en een valpartij van o.a. Perez kwam Deroue op P7 over de finish, waarmee hij zijn 6e plek in de tussenstand wist te behouden. De volgende Red Bull Rookies Cup races staan gepland op de vrijdag en zaterdag tijdens de TT van Assen.

Deroue: ,,Het ging aanzienlijk beter. Ik heb alles geprobeerd maar kon niet bij de kopgroep komen. De motor liep goed en ik heb mijn rijstijl wat aan gepast aan de motor en verbeterde daarmee mijn snelste tijd met bijna 2 seconden wat weer perspectief biedt voor Assen. Tussendoor gaan we nog wat trainingen afwerken en komend weekend ga ik mijn debuut maken voor het RW-Racing GP Junior Team tijdens het IDM in Zolder (BEL)''.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie