Tweede Zuid-Koreaanse op carillon

5 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De tweede 'meideun' van dit seizoen wordt verzorgd door de Zuid-Koreaanse HyunSook Jung. Zij heeft het Bachelordiploma orgel in 2004 in Rotterdam behaald en studeert momenteel beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.

Zuid-Korea staat niet bekend als beiaardland, maar dat kan gaan veranderen. In 2001 plaatste klokkengieterij Petit & Fritsen, uit het Brabantse Aarle Rixtel, de grootste beiaard ter wereld in Teajon, de vijfde stad van Zuid-Korea. De beiaard werd opgehangen in de campustoren van het Hyechon College, die Bujung-Ik Lee had laten bouwen ter herinnering aan zijn moeder, die op 78-jarige leeftijd was overleden.

Het Hyechon College is een soort HBO-opleiding, voortgekomen uit een verpleegstersopleiding, gebaseerd op Koreaanse tradities en christelijke principes. Kerkgang is voor de studenten verplicht en het is dan ook geen wonder dat het instituut beschikt over een grote kerk met een fraai orgel. Enkele goede orgelstudenten worden nu in gelegenheid gesteld om zich ook in de beiaardkunst te bekwamen. Jungeun Kim, die de eerste meideun heeft verzorgd is daar een van en zo ook HyunSook Jung.

Haar programma bevat een aantal originele beiaardcomposities en verder bewerkingen van composities van Croft, C.P.E. Bach, Schubert en Gerard Hengeveld.

Deze laatste Meideun van dit jaar wordt gespeeld op dinsdag 29 mei van 19.00 tot 20.00 uur.

Voor belangstellende luisteraars die rustig willen luisteren, staat op de luisterplaats van de NijKV weer de partytentklaar, die tijdelijk wordt gebruikt, totdat de vaste overkapping gereed is. Adres: Tabakhuis, Nieuwstraat 11 te Nijkerk. Toegang gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie