Veensche Boys heeft promotie in eigen hand

5 mei 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN - Veensche Boys heeft hele goede zaken gedaan. Na winst op Lelystad (0-2) voert de ploeg van trainer Willem van 't Westeinde de (gedeelde) derde periode aan, die recht geeft op de nacompetitie om te strijden voor een plekje in de eerste klasse. De doelpunten in de zeer matige wedstrijd kwamen op naam van Ferdi van de Pol en Willem Olde Meule, beide gemaakt in de eerste helft.

De stemming was opperbest in de bus terug naar Nijkerkerveen. Niet alleen wist Veensche Boys opnieuw te winnen, ook vernamen de 'blauwe helden' dat het Harderwijkse Zwart Wit met 3-0 verloor van ESC. Dat betekent dat Veensche Boys op basis van doelsaldo de derde periode aanvoert. Met nog één wedstrijd te gaan, dinsdagavond 7 mei tegen VSCO, zijn de perspectieven op een vervolg zeer groot. Veensche Boys heeft gewoon alles in eigen hand. Mooi was de wedstrijd tegen de polderbewoners niet. Sterker, Lelystad toonde zich bij tijd en wijlen de betere ploeg met groot veldoverwicht. Net als in voorgaande wedstrijden wist Lelystad haar kansen niet goed te verzilveren. Zo werd de eerste tien minuten geheel op de helft van Veensche Boys gespeeld. De eerste uitbraak was meteen raak. Spits Kevin Hols gaf de bal mooi aan Ferdi van de Pol en die kon gemakkelijk de keeper passeren. Lelystad gaf zich niet gewonnen, maar miste de wilskracht om het doelman Joeri Epskamp moeilijk te maken. Na circa een half uur spelen diende zich het tweede doelpunt aan. Die viel uit een hoekschop: Jos Bouw kopte de bal met een boogje naar voren en met hetzelfde boogje werd Willem Olde Meule in staat gesteld om de tweede treffer erin te schieten. Net voor rust kreeg de overigens voortreffelijk spelende Hamza Rogouti de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen, maar in plaats van een stifje over de keeper, speelde hij de bal regelrecht in handen van de doelman. De tweede helft werd nauwelijks nog iets ingebracht door Veensche Boys. Hooguit leunden de 'blauwen' op een mogelijke counter, maar door miscommunicatie voorin sloeg de wedstrijd helemaal dood. Hans van de Haar, opnieuw in de spits, ergerde zich gruwelijk aan het feit dat hij er in wezen bijna alleen voor stond. Diverse pogingen werden door Lelystad ondernomen om een tegentreffer te maken, maar kansen werden niet meer verzilverd. Dinsdag speelt Veensche Boys tegen VSCO en dan zal het erom hangen of Veensche Boys terugkeert naar de eerste klasse.