Dodenherdenking Hoevelaken indrukwekkend

5 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Met als thema 'Vrijheid spreek je af' zijn op zaterdag 4 mei 2013 allen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlog- en vredesmissies ook in Hoevelaken plechtig herdacht.

door Gerrit Steen

De Oranjevereniging had een programma in De Haen samengesteld met medewerking van Bert de Graaf, wethouder van de gemeente Nijkerk en Jaap Roele, voorzitter PCOB Hoevelaken. Muzikale ondersteuning was er van The Seaforth Highlanders of Holland, zij speelden Amazing Grace en Abide with Me, zanger/gitarist Edward Val speelde de door hemzelf vertaalde songs 'Knockin' on Heaven's Door' van Bob Dylan en 'Imagine' van John Lennon. Margreet Zuurman droeg het winnende gedicht 'Nachtelijke overdenkingen' van de wedstrijd 'Dichter bij 4 mei' voor en voordat het Wilhelmus gezongen werd zong Diewertje van Egten het 'Ave Maria'.

Monument

De stille tocht werd gehouden vanaf centrum 'De Haen' naar het Walter Strang Monument op Park Weldam, waarbij de 'onbekende soldaat' Walter Strang een herkenbaar gezicht heeft gekregen door de inzet van Wim Rhebergen en Theo Zuurman. Nadat twee minuten stilte in acht waren genomen werden het college van B&W, het bestuur van de Oranjevereniging, de jeugd van Tienercentrum Blitz, afgevaardigden van schietvereniging Frans Tromp en de overige belangstellenden de gelegenheid geboden om kransen en bloemen te leggen.

Ter afsluiting van de plechtigheid werd teruggekeerd naar centrum De Haen waar gelegenheid was zijn voor het drinken van een kopje koffie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie