Asperges Festival op de Brink in Hoevelaken

2 mei 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De Lions Club Hoevelaken organiseert op zaterdag 11 mei weer de traditionele en oergezellige verkoop van asperges tijdens het Hoevelakense Asperge Festival. Een evenement waarin de Hollandse Witte Asperge centraal staat. Dit is het vijfde festival op rij waarin de Lions zich actief inzetten met de verkoop van asperges en aanverwante toebehoren met als doel zoveel mogelijk geld inzamelen voor een goed doel.

Het goede doel van 2013 is de Kindertheatergroep 4Kids. Deze actieve groep richt zich met name op de jeugd en bestaat inmiddels al een aantal jaar. Inmiddels zijn al diverse succesvolle optredens gegeven. De groep heeft behoefte aan middelen voor het aanschaffen van onder andere decors en andere attributen. De Lionsclub heeft dit goede doel 'geadopteerd'. Als tegenprestatie zal de theatergroep tijdens het festival op De Brink ook nadrukkelijk aanwezig zijn om zoveel mogelijk asperges te verkopen.

Op de Brink worden niet alleen asperges verkocht maar zijn er ook diverse ingrediënten voor een heerlijk aspergemaal verkrijgbaar zoals beenham en eieren. Daarnaast zijn er ook een heerlijke aspergesoep (ter plaatse ook te proeven), hartig aspergegebak en een bijpassende witte wijn. Ook is het mogelijk om een compleet Aspergepakket aan te schaffen met daarin alle benodigdheden voor een complete maaltijd voor vier personen. U vindt hierin, naast 1,5 kilogram asperges, ook beenham, eieren, saus en een bijpassende fles witte wijn. Dit alles verpakt in een fraaie tas die kan worden hergebruikt.

De complete aspergepakketten en de andere attributen zijn ook te bestellen via de website van het Asperge Festival (www.aspergesfestival.nl). Daarnaast is er op vrijdagavond 3 mei en op zaterdag 4 mei een voorverkoop actie bij JUMBO waar u bij de Lions stand een pakket kunt bestellen.

Zondag 12 mei: Moederdag Asperge Brunch Eetcafé De Foep

Vorig jaar een groot succes; een uitgebreide Moederdag brunch bij Eetcafé De Foep. Speciaal voor dit evenement hebben Misja en Michel en hun brigade een uitgelezen brunch samengesteld van diverse asperge variaties. U wordt ontvangen met een asperge amuse van Bakkerij Toebast en daarna kunt moeder verrassen met een brunch. Een perfect Moederdag cadeau. Couverts zijn te reserveren via de website van het Asperge Festival (www.aspergesfestival.nl) voor de prijs van € 29,50 p.p.(exclusief drankjes). Ook hiervan komt en groot gedeelte ten goede van het goede doel voor het Kindertheater 4Kids

Deelnemers

Ook dit asperge Festival kan weer rekenen op een aantal deelnemers die deze actiemogelijk maken, te weten: Supermarkt JUMBO, Bakkerij Toebast en Keurslager Steltenpool, Eetcafé De Foep. Meer informatie over de activiteiten van de Lions Club Hoevelaken kunt u vinden op de website www.lc-hoevelaken.nl. Hier vindt u o.a. ook informatie over de historische fietstocht die op zaterdag 8 juni op het programma staat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie