Binnen en buiten: allemaal kleur!

1 september 2010 om 00:00 Nieuws

Zijn neef kwam toen Arjan klein was, altijd schilderen bij zijn ouders thuis en dat veranderen van kleur vond hij zo mooi om te zien, dat hij besloot hetzelfde vak te kiezen.

NIJKERK - Arjan van den Akker (28) wist het op de LTS al: hij wilde schilder worden.

door Maureen van Goethem

Gedurende zijn tijd op de LTS moest hij stage lopen en op advies van zijn leraar vond zijn plek bij Schildersbedrijf De Nooy in Voorthuizen.

Nadat hij zijn tweede stage bij hetzelfde bedrijf met een goed resultaat had afgemaakt, kon hij in dienst komen vanwege niet alleen zijn enthousiasme, maar ook het correcte werk dat hij afleverde.

Van den Akker ontwikkelde zich tot een all-round schilder voor binnen én voor buiten. En onlangs heeft hij de keuze gemaakt om voor zichzelf een schildersbedrijf te beginnen. ,,Ik heb vele jaren met veel plezier en volledig zelfstandig gewerkt, dus de routine is er al. Het enige wat er gewijzigd is dat je het nu honderd procent voor jezelf doet.”

Specialist

Arjan mag zich inmiddels specialist in binnenschilderwerk, buitenschilderwerk voor particulieren en bedrijven noemen. Hij biedt naast het maatwerk ook periodiek onderhoud op basis van een onderhoudscontract, met als voornaamste doel alles in goede conditie te houden. Van den Akker staat garant voor een flexibele, snelle maar toch kwalitatieve werkuitvoering en maakt hij altijd gebruik van de beste verven en technieken.

Alvorens Arjan bij iemand aan de slag gaat, maakt hij tijdens een oriëntaterend gesprek eerst een uitgebreide inventarisatie van de wensen. Op basis hiervan krijgt men advies, bijvoorbeeld over het meest geschikte verfsysteem en over de toepassing van kleuren. Aan de hand van alle wensen en eisen krijgt de klant tenslotte een vrijblijvende prijsopgave.

Kiezen van de verf

Bij het kiezen van verf is het erg belangrijk op welke ondergrond het zal moeten hechten. De keuze voor de juiste verf betekent niet alleen een mooier eindresultaat, maar ook een langere levensduur. ,,Verf die je voor een vloer of trap gebruikt moet een hardere laag geven dan de verf waarmee een kastje geschilderd wordt,” vertelt Arjan. ,,En verf die buiten wordt gebruikt, moet bestand zijn tegen krimpen en uitzetten van het hout en moet kunnen ademen, zodat vocht in het hout naar buiten kan. Daarin adviseer ik de klant graag.”

uArjan van den Akker, binnen- en buitenschilderwerk. Telefonisch te bereiken onder nummer: 06-44626630

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie