Dubbel verlies Sparta Nijkerk

1 september 2010 om 00:00 Nieuws

Capelle - Sparta 2-0

NIJKERK - Sparta Nijkerk heeft het ritme in de Topklasse nog allerminst weten te vinden. Zaterdag verloren de Spartanen met 2-0 bij Capelle. Gisteren was IJsselmeervogels enkele maten te groot, maar beperkte de Spartaanse nederlaag in Nijkerk tot 1-3. Het resultaat is een plek in de achterhoede, een plaats die geen enkele ploeg ambieert.

In Capelle aan den IJssel was het spel van Sparta Nijkerk een stuk minder dan tijdens de seizoensouverture tegen HSV Hoek. Hoewel de beide ploegen aan elkaar gewaagd leken, waren de gastheren dreigender en stelden Sven Onland enkele keren licht op de proef. Marwin Richard was nog het dichtst bij een treffer, maar oog in oog met de Nijkerkse doelman choot hij naast.

Vijf minuten voor rust nam Capelle toch de leiding. De snelle Jorzolino Falkenstijn werd door Marco van Rooijen onreglementair gestopt binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop werd door Patrick Molendijk ingeschoten: 1-0.

Na rust hoopten de Nijkerkse supporters op herstel, maar het Spartaanse spel bleef mager. Pas in het laatste kwartier van het duel werd er druk ontwikkeld, maar de stand was toen al 2-0 door Marwin Richard.

Pas vijf minuten voor tijd werd doelman Jesper Leerdam serieus beproefd. Niels Vlugt wist de Nijkerker echter niet terug in de wedstrijd te krijgen.

De nederlaag was terecht, omdat Capelle gewoon meer kansen creëerde en de Nijkerkers tegenvielen.

Sparta - IJsselmeervogels 1-3

Sparta Nijkerk wilde zich dinsdag herstellen van het zwakke optreden in Capelle en IJsselmeervogels moest daarvan het slachtoffer worden. De zon scheen, maar na vijf minuten pakten de donkere wolken zich spreekwoordelijk samen boven de Ebbenhorst. Doelman Onland verwerkte een terugspeelbal matig, waarna Kwong-Wah Steinrath het buitenkansje benutte: 0-1.

Waar Sparta Nijkerk moeite had aanvallend de ruimte te vinden, combineerden de Vogels er lustig op los. Tweemaal dom balverlies gaf Geoffrey Verweij de kans om de 0-2 te scoren. Even kregen de Spartanen nog hoop, toen Maurice van der Wilt net voor rust de 1-2 scoorde.

In de tweede helft was de wil er wel bij Sparta Nijkerk, maar IJsselmeervogels bleek gewoonweg te sterk. Doordat de gasten veelvuldig de lat en paal raakten en zelfs voor open doel faalden, bleef het toch spannend. Eén treffer zou het duel immers op zijn kop kunnen zetten. Het bleef een droom, want in de slotfase besliste Verweij het duel. De 1-3 had veel hoger uit kunnen vallen, maar het blijft verlies.

Rijnsburgse Boys - Sparta

Na drie duels staat Sparta Nijkerk op de voorlaatste plaats in de Topklasse. En daar willen ze snel vandaan. Zaterdag is daarvoor de eerste kans, al zal het niet eenvoudig worden.

Tegen titelkandidaat Rijnsburgse Boys zal Sparta vanaf 14.30 uur veel beter moeten presteren dan de laatste duels om voor winst in aanmerking te komen.