Iets nodig? ‘t Kalkhok heeft (bijna) alles

25 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Een rondleiding door de twee gebouwen leert dat er vele mogelijkheden zijn. Je kan het zo gek niet bedenken of ze hebben ergens nog wel een flesje speciale lijm staan dat u nodig heeft.

NIJKERK - Ouderwetse dweilen, stijfsel, een putschepje, radiatorborstel; huishoudelijke benodigdheden die je niet overal meer tegenkomt. Maar ‘t Kalkhok aan de Singel 6 heeft het waarschijnlijk wél!

door Maureen van Goethem

Het achterste gebouw is rond 1830 gebouwd en werd voornamelijk gebruikt voor de verkoop van kolen en het produceren van witkalk. ,,Dat was vroeger belangrijke handel”, vertelt Kees de Vries (35) die sinds drie jaar eigenaar is van ‘t Kalkhok. ,,Hierachter zat een grote put, waar de kalk geblust werd. De kalk kwam hier in poedervorm aan, werd vermengd met water enzovoort. Vandaar de naam ‘kalkhok’. De oorspronkelijke eigenaren waren eigenlijk helemaal niet blij met die naam, omdat zij anders heetten en ook andere bouwmaterialen zoals stenen, zand en grind verkochten. Het bleef in de volksmond zo heten ondanks dat de handel in de loop der tijd veranderde.”

Ook in de tijd dat er bouwmaterialen lagen waren er ook wel huishoudartikelen, borstelwerk en schoonmaakmiddelen te koop.

Houtzagerij

Daarnaast is in het achterste gebouw ook een houtzagerij ondergebracht, gekoppeld aan een brede en ruime voorraad in specifieke houtsoorten en ook plaatmateriaal. De klant kan kiezen om hout of plaatmateriaal door het bedrijf op maat te laten zagen of schaven. ,,Dit scheelt u veel werk en tijd, en ook niet iedereen heeft de benodigde machines altijd voorhanden’’, aldus De Vries.

Kees: ,,Alle houtsoorten die in andere doe-het-zelfzaken te krijgen zijn, kunnen wij leveren. Een belangrijk deel is uit voorraad leverbaar en daarom snel beschikbaar. Wij kunnen alles keurig op maat zagen. Men hoeft geen hele plank of plaat te kopen.’’

Gekke hoeken

,,Ook gekke hoeken kunnen wij maken. Wij hebben een enthousiast team van vakmensen staat garant voor uitstekende service tegen een prima prijs. Helaas weten veel mensen dit nog niet.”

Heeft u een bepaalde bewerking in gedachten en wilt u graag weten wat de mogelijkheden zijn? belangstellenden zijn van harte welkom. Wandel gerust even binnen bij ‘t Kalkhok.

u ‘t Kalkhok. Singel 6, Nijkerk. Tel.: 033-2451432. www.kalkhok.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie