C.A.R. Toyota Onderdelen heeft alles

18 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

C.A.R. Toyota bestaat al sinds 1993 toen de vorige eigenaar/directeur Ron Vromans, het dealerschap van Toyota had. Hij merkte te vaak dat hij tegen problemen aanliep als als hij bepaalde onderdelen wilde vervangen. Op zoek naar onderdelen kreeg hij nogal eens het verkeerde mee. Vaak bleek het een onderdeel van een ander model te zijn.

NIJKERKERVEEN - Net voor de zomervakantie is het enige bedrijf in Nederland met op soort en type gesorteerde Toyota onderdelen -C.A.R. Toyota in Nijkerkerveen- overgenomen door Mike en Sandra van de Grijp.

door Maureen van Goethem

Specialiseren

,,Het bedrijf ging zich specialiseren in het leveren van onderdelen op basis van fabrieksonderdeelnummers. Toyota is een gecompliceerd merk. Als je alleen al de Corolla neemt, zijn er al veertig soorten in van bouwjaar tot bouwjaar, maar ook in het model zijn er al weer heel veel verschillende types,” weet Mike van de Grijp, de nieuwe directeur. ,,Dat geldt overigens niet alleen voor Toyota maar voor veel Japanse auto’s.”

Mike werkte al enige jaren in het bedrijf en heeft het bedrijf in juni overgenomen. ,,Je wilt niet dat een klant het hele land door komt om erachter te komen dat je iets niet hebt,” gaat Mike verder. ,,Wij werken hetzelfde als een dealer, met een kenteken en chassisnummer, dan zien wij precies wanneer die auto in Japan van de band afgerold is, dan komt er een onderdeelnummer uit en dat klopt precies met het onderdeel wat wij hebben liggen.”

In opslag

C.A.R. Toyota heeft alles gesorteerd in opslag staan. Deze gebruikte delen zijn afkomstig van eigen demontage. Op elk onderdeel, of het een carrosserie onderdeel of technisch onderdeel betreft, staat een nummer dat weer correspondeert met een model en type Toyota. Van linkerportier tot achterspatbord, van linkerbuitenspiegel tot rechter koplamphouder; alles staat op type en soort gesorteerd in het magazijn.

Gebruikte onderdelen kunnen een goed alternatief zijn, omdat het prijsverschil met origineel nieuw vaak groot is. ,,We hebben ook de nieuwprijzen, zodat u een prijsvergelijking kunt maken.”

Inmiddels is het bedrijf enorm gegroeid en heeft niet alleen gebruikte onderdelen, maar ook origineel, nieuw, imitatie en ruildelen. ,,Wij hebben de grootste voorraad Toyota onderdelen en kunnen daardoor de meeste producten direct leveren.”

u C.A.R. Toyota. Schoolstraat 44B, Nijkerkerveen.Website: www.cartoyotaparts.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie