Begeleidingsgroep Nijkerkerveen stuurt boze brief aan de raad

21 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Al eerder heeft de begeleidingsgroep aangegeven dat zij de manier waarop de projectleiders met hen omgaat een beetje zat was. ,,Nu heeft het college, zonder dat wij iets wisten, naar buiten mededelingen gedaan over een belangrijke kwestie, namelijk het terrein Haverlag. De maat is nu voor ons vol’’, aldus de brief. ,,Niet alleen heeft de gemeentelijke planvorming ernstige vertraging opgelopen maar ook moeten wij constateren dat we binnen een maand geconfronteerd zijn met soms onvolledige, soms tegenstrijdige en – het achterwege blijven van essentiële informatie.’’ De briefschrijvers zijn boos omdat zij uit de pers moesten vernemen dat er een besluit is genomen met betrekking tot de ‘zuidoosthoek’ (Haverlaglocatie). Het college van b & w heeft de raad namelijk laten weten dat zij een herontwikkeling van het terrein van loonbedrijf Haverlag, binnen de uitgangspunten van het voorkeursmodel, niet haalbaar acht. Verplaatsing van het bedrijf is ook uit financieel oogpunt niet mogelijk. De opbrengst van de herontwikkeling van het terrein Haverlag is onvoldoende terwijl in de berekening geen rekening is gehouden met een sociaal woningbouwprogramma. Ook komt een eventuele verplaatsing van het bedrijf niet voor subsidie van de provincie in aanmerking, zo liet het college de raad weten.

NIJKERK - De begeleidingsgroep Uitbreiding Nijkerkerveen heeft de raadsleden een brief gestuurd waarin zij haar zorgen uit over de manier waarop zij wordt geïnformeerd over de uitbreiding van Nijkerkerveen.

door Jeanne Dijkstra

De begeleidingsgroep vraagt zich af of zij nog wel serieus wordt genomen. Daarom heeft zij zich met de brief tot de raad gewend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie