Onrust over aanleg station Hoevelaken

23 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Volgens een woordvoerder van de groep Stoutenburgers is iedereen wel blij met de komst van een station op deze locatie. Niet alleen in Hoevelaken, maar ook in Stoutenburg. Maar de groep Stoutenburgers is ongerust over de periode dat het station wordt aangelegd. Volgens hen weet niemand, dat het viaduct minimaal een half jaar, maar zeer waarschijnlijk een heel jaar wordt gesloten. Zij hekelen het gemeentebestuur, dat het de bevolking daarover niet inlicht.

HOEVELAKEN - Er is onrust ontstaan over de bouw van het nieuwe NS-station in Hoevelaken. Een groep inwoners van Stoutenburg maakt zich vooral zorgen over de periode van de bouw. Volgens Stoutenburgers gaat het viaduct in de Stoutenburgerlaan een jaar lang dicht.

door Henk Brinkman

De groep wijst erop dat straks Hoevelaken alleen nog maar kan worden verlaten via de Koninginneweg. Maar volgens hen heeft het gemeentebestuur daar geen boodschap aan.

Verder hekelen de Stoutenburgers de plannen voor de inrichting van het gebied. Volgens hen komt er geen fietspad, terwijl het veel drukker gaat worden. Ze wijzen erop dat de situatie nu al niet echt veilig is te noemen. Ook het feit dat er aan de Stoutenburgse kant veel bomen moeten worden gekapt ten behoeve van een keerlus voor de bussen, acht de groep Stoutenburgers bezwaarlijk. Zij wijzen erop dat bij het gebouw van Intres een groot terrein ligt,dat als parkeerplaats zou kunnen worden ingericht.

Raadsvragen

De bewoners van Stoutenburg hebben Nijkerkse raadsleden met hun bezwaren benaderd.

Jan Duijnhouwer heeft aangekondigd in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 24 juni mondeling vragen over de stituatie en de Stoutenburgse zorgen te aan stellen.

Volgens Duijnhouwer is er sprake van veel onduidelijkheden over het nieuwe station en over de inrichting van het gebied ondanks informatieavonden en schriftelijke informatie. Duijnhouwer vermeldt ook dat de Samenwerkende Groeperingen Leefbaar Amersfoort (SGLA) bezwaar hebben aangetekend tegen de uitwerking van het station Hoevelaken.

Hij wil dat het college duidelijkheid schept over de zorgen.

De Nijkerkse wethouder Henk Lambooij zegt in een reactie, dat hij niet begrijpt waar de onrust op is gebaseerd. Wat hij tot nu toe heeft gehoord, noemt hij ,,indianenverhalen, die nergens op zijn gebaseerd.” Ook zijn Amersfoortse collega Hans Buijtelaar heeft geen idee waar de onrust op is gebaseerd. Lambooij: ,,In het bestek voor de aanleg zal zeker met dorstroming van het verkeer rekening worden gehouden. Ik maak mij er wel zorgen over dat er bezwaren zijn ingediend tegen de inrichting, terwijl dat nu nog helemaal niet aan de orde is.”

advertentie
advertentie