Wegenbouwers ‘zeer tevreden’ over werk

23 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Het bedrijf Timmer-Infra kreeg van de provincie Gelderland de opdracht deze werkzaamheden uit te voeren. Projectleider Westerhof zegt dat het bedrijf een zeer strak tijdschema kreeg opgelegd voor de uitvoering. Hij toont zich zeer tevreden over de snelle uitvoering van het project.

NIJKERK - In maart, april en mei zijn de rondwegen rond Nijkerk gerenoveerd. Vanaf de rotonde bij de Rode Schuur tot aan de rotonde bij de Arkemheenweg is de weg geheel gerenoveerd. Ook een deel van de Berencamperweg werd onder handen genomen.

Westerhof: ,,We hadden maar een heel beperkte voorbereidingstijd. Desondanks was het project op 28 mei al klaar.”

De weg is voorzien van een middengeleider en een nieuw soort markeringsstrepen, die zijn gemaakt met behulp van de ‘spettertechniek’. Volgens Westerhof blijft de markering ook goed zichtbaar bij donker en regenachtig weer. Ook de fietspaden zijn onder handen genomen en voorzien van een nieuwe bescherming tegen wortels, waardoor in de toekomst schade wordt voorkomen.

Westerhof en zijn directeur Van Saase zijn bijzonder tevreden dat het hele project zonder wanklank is verlopen, dankzij de medewerking van Nijkerkse bedrijven en de gemeente Nijkerk. ,,Dat is in andere plaatsen wel eens anders.”

Wat beiden verbaast is dat niet de hele Berencamperweg onder handen is genomen. Ook zijn zij verbaasd dat de Berencamperweg zo’n bescheiden ontsluitingsweg is van Nijkerk naar de A28. ,,Zou het niet een vierbaansweg moeten worden? Voor een stad met allure als Nijkerk was dat te overwegen geweest”, vragen de heren zich af.

Op de foto directeur Van Saase op de Berencamperweg, die door zijn bedrijf deels is gerenoveerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie