Een lekker dagje uit varen

2 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Het is inmiddels een jaarlijks traditie geworden dat op de laatste clubavond van Club Met Elkander een vaartocht wordt gehouden met De Zuidwal. Het weer was de varensgasten maandagavond goed gezind. Het zonnetje scheen en men kon op het dek zitten.

Club Met Elkan-der maakt jaar-lijkse vaartocht NIJKERK - Leden van zeil- en motorbootvereniging ‘De Zuidwal’ gingen maandagavond varen met leden van ‘Club met Elkander’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van ‘De Zuidwal’ voer de zeilboot ‘Columbine’ ook mee. Deze aangepaste zeilboot is gebouwd om te varen met de gasten van het Colombinehuis in Biddinghuizen.

door Belinda van der Horst

Jan-Jaap uit Barneveld, Marjelle uit Nijkerkerveen en hun begeleiders Eef van de Pol en Aart van Dronkelaar werden op de sleepboot ‘Magda’ ingedeeld. Jan-Jaap, een vriendelijke jongen, werkt sinds kort bij de Postkamer in Nijkerk. Hij ging voor het eerst mee varen en vond het een hele belevenis. Hij stelde zeer geïnteresseerde vragen en vond het geweldig om zelf achter het stuurwiel te staan.

Nieuwsgierig

Marjelle’s belangstelling ging uit naar hoe de familiebanden van de drie-koppige bemanning in elkaar staken en wat voor functie ze aan boord hadden.

Ook wilde ze graag weten wat er zich achter alle kastdeurtjes bevond. Ze was helemaal in haar nopjes als er wat te snoepen viel.

De vaartocht ging naar Spakenburg en werd geëscorteerd door de reddingsboot van de brandweer Nijkerk. In de haven van Spakenburg kreeg iedereen een ijsje, dat aangeboden werd door Jan Geurtsen, Klaas Bos en Bert Engel.

Columbine

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van De Zuidwal voer de zeilboot ‘Columbine’ ook mee. De Zuidwal voert, als sponsoring, het onderhoud van het onderwaterschip van de ‘Colombine’ uit. Deze aangepaste zeilboot is gebouwd om te varen met de gasten van het Colombinehuis in Biddinghuizen. Er zijn extra gangboorden, een grote verwarmde stuurhut, een lift naar de kajuit en een invalidentoilet.

Dagtochten

De boot is geschikt voor dagtochten met ongeveer tien personen inclusief twee bemanningsleden. Om de ‘Colombine’ te laten varen is gekozen voor een schipperspoule op vrijwillige basis.

Acht enthousiaste ervaren schippers, ieder met een opstapper, dragen een groot deel van de verantwoording van de boot.

Bij terugkomst in de haven werd iedereen in de kantine getrakteerd op patat en een consumptie. Alle leden van Club Met Elkander kregen van De Zuidwal een medaille voor hun deelname aan de vaartocht. Eef van de Pol sprak namens Club Met Elkander een woord van dank voor de geslaagde en gezellige avond.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie