Samen schilderen in Kopperhof

26 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur of ’s middags van 14.00 tot 16.00 uur. Bij verhindering is het mogelijk de les in de andere groep in te halen. Diverse onderwerpen, technieken en schilders komen er aan bod en veelal werken de cursisten aan de hand van voorbeelden. Sigma Steunpunt Welzijn Ouderen juicht dit initiatief van harte toe. Het nieuwe seizoen start op 14 september en loopt tot 12 april 2011. Er zijn nog enkele plaatsen vrij en zowel beginners als gevorderden kunnen zich aanmelden. Voor meer informatie 033-2474830 (Sigma) of 033-2538196 (Minie Schreurs).

Senioren krijgen schilderles van Minie Schreurs HOEVELAKEN - Onder leiding van beeldend kunstenaar Minie Schreurs- Schreurs schilderen twee groepen van 55-plussers in recreatiezaal De Kopperhof van De Stoutenborgh, Sportweg 25 in Hoevelaken de gehele winter eens per veertien dagen een paar uur in een ontspannen sfeer.

door Anneke Martini

Gezellige boel

Tijdens de onlangs gehouden inlooplessen was het een gezellige boel want er werd niet alleen druk geschilderd maar ook bijgepraat tijdens het koffiedrinken. De docente haalde de natuur naar binnen en gaf de opdracht een tulp te schilderen. De groepen gebruiken hoofdzakelijk acrylverf, een prettig materiaal dat snel droogt, veel kleur geeft en kan worden overgeschilderd. “Deze laatste les mengden we de verf met zand om meer structuur te krijgen. Elke tulp heeft een eigen karakter en dat zetten de cursisten op hun doek. Als een opdracht gaat over een bepaalde schilder, laat ik hen kennismaken via de biografie. Dit stukje achtergrondinformatie vind ik belangrijk. Ik wil de mensen stimuleren creatief te zijn.” Jetty Reker is coördinator van Sigma en zij vindt:”Deze open les is een mooie aanleiding om eens naar Hoevelaken af te reizen. Hier doen wij het voor en je zou zo zelf wel willen aanschuiven”.

Plakboek

Minie Schreurs hield een plakboek bij van de onderwerpen en resultaten van het afgelopen seizoen. Er is met veel plezier en inzet geschilderd en diverse onderwerpen passeerden de revue, zoals het werken in de stijl van Rosina Wachtmeister. De docente vertelde dat ook kinderen en/of kleinkinderen op internet op zoek gingen naar afbeeldingen die als voorbeeld konden worden gebruikt. “Heel moeilijk vonden de mensen het schilderen met alleen de creatieve rechter hersenhelft. Zij vroegen zich hoe dat dan kon. Zij moesten bijvoorbeeld een model tekenen zonder op het papier te kijken en de resultaten waren verrassend. Het waren net ‘Picasso’s. Er wordt wel eens beweerd dat hij op deze manier werkte.” Verder schilderden de deelnemers onder meer een landschap, een voorstelling in de trant van Charlie Toorop en een stilleven”.

Aan het einde van de les werden de schilderijen stuk voor stuk bekeken en besproken waarbij Minie Schreurs op een prettige manier commentaar gaf en iedereen in haar/zijn waarde liet. Zij gaf complimentjes en aanwijzingen om een volgend kunstwerk eventueel te vervolmaken. Een passe-partout en een lijst om de tulp en voilá het is een echt schilderij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie