Knuffelstoel bij ‘Zitten à la Carte’

28 april 2010 om 00:00 Nieuws

Steeds meer mensen uit Nijkerk en omstreken weten de weg te vinden naar de Nijkerkse meubelstoffeerder. Meedenken voor een goede zitoplossing is een belangrijk onderdeel van de mogelijkheden die zij de klant kan bieden.

NIJKERK - ‘Zitten à la carte’ is een meubelstoffeerderij in Nijkerk, gespecialiseerd in stijlvol stofferen en zitcomfort op maat. Bij Angelique Wieringa, eigenaresse van meubelstoffeerbedrijf draait alles om zitcomfort.

door Maureen van Goethem

Onlangs heeft Angelique naar aanleiding van de vraag van een klant een speciale knuffelstoel gemaakt. Waarom een knuffelstoel? Een handicap gaat vaak gepaard met rolstoelgebruik. De rolstoel zelf is een bruikbaar hulpmiddel, maar de rolstoel kan behoorlijk in de weg zitten als je je kind bij je wilt hebben en met je kind wilt knuffelen.

De ouders van Floor knuffelen graag met hun kinderen, zo ook met hun gehandicapte dochter Floor. Floor is inmiddels 10 jaar en wordt eigenlijk te zwaar om langdurig op schoot te hebben. Daarom hebben de ouders van Floor aan Zitten à la carte gevraagd mee te denken voor een oplossing. Het doel was Floor op ooghoogte naast zich te hebben zitten op een voor hun dochter zo comfortabel mogelijke manier. Waar ook rekening mee gehouden moest worden waren de veiligheidhesjes. Tegelijkertijd wilden de ouders de mogelijkheid hebben om zich te verplaatsen. Om bijvoorbeeld samen aan de keukentafel te kunnen zitten met de andere kinderen. Of om het eten te bereiden maar ook ‘s avonds samen in huiskamer te zitten. Daarom is gekozen voor een sterk onderstel van een trippelstoel. (Met een trippelstoel kun je zittend lopen.)

Inmiddels is de stoel naar tevredenheid van het gezin alweer een tijdje in gebruik.Ook de andere kinderen blijken het fijn te vinden om naast Floor in één stoel te kunnen zitten.

Revalidatiestoffering

U kunt bij Angelique niet alleen terecht voor het professioneel stofferen van uw (design) meubelen. Zij heeft zich daarnaast gespecialiseerd in revalidatie stoffering. Door specifieke aanpassingen aan uw bestaande stoel, scootmobiel, kantoorstoel of autostoel kan Zitten à la carte ervoor zorgen dat u elke dag ontspannen kunt zitten. Ook wanneer u kampt met chronische rugklachten.

uZitten à la carte. Tel. 06-33692060. www.zittenalacarte.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie