Jansen; Creatieve Culinarist

21 april 2010 om 00:00 Nieuws

Kok Ruud Jansen staat voor topkwaliteit. Hij werkt met de mooiste en meest verse producten. En met deze achterliggende gedachte werd hij gevraagd bij de Nederlandse hotelketen Golden Tulip als Directeur ‘Foodconcepts’. Daar bedacht hij foodconcepten voor de hotels die zich in Europa bevonden. ,,Ik bestudeerde concepten van over de gehele wereld. Helaas kwam hieraan een eind toen Golden Tulip in 2009 falliet ging. Nu ben ik als zelfstandig ondernemer op route. Als ‘Culinarist’ zoals een vriend mij noemde, een culinair artiest en adviseur met een artistiek tintje. Ook voor catering op locatie, workshops privé of zakelijk, kan men bij mij terecht.”

HOEVELAKEN - Jarenlang heeft topkok Ruud Jansen (45) het heft in handen gehad bij toprestaurants en hotels, waaronder ‘De Klepperman’ in Hoevelaken, Maar ook in de proeftuin van Amersfoort Het Bergpaviljoen was Jansen toonaangevend. Sinds december is hij na vele aanvragen gestart met het geven van kookworkshops in zijn eigen Hoevelakens Kookatelier ‘Culinarist’. Ruud heeft een leuke locatie in Hoevelaken gevonden waar hij aan het interieur zijn eigen draai heeft gegeven.

Door Maureen van Goethem

Kokkerellen en genieten

Zijn eigen locatie in Hoevelaken is een gezellige, landelijk ogende ruimte met daarnaast een grote keuken waar 8 tot 14 personen een workshop kunnen volgen. Bij een workshop krijgt iedere deelnemer uitleg over het menu. ,,Dan gaan we lekker kokkerellen, dineren en genieten.”

En de deelnemers hoeven niet bang te zijn wanneer men niet (goed) kan koken. Ruud helpt daar waar nodig. ,,Iedereen gaat hier met een hoop kennis en praktische tips en trucs de deur uit.”

Ruud werkt daarnaast ook met de echte ‘Big Green Egg’. Een geweldige barbecue die zijn oorsprong heeft in Atlanta. Deze barbecue is speciaal gemaakt voor mensen die wat meer willen dan het doorsnee satétje en karbonaadje. ,,Deze barbecuemethode is gebaseerd op de oude Chinese ‘Kamado’. Het is verder aangepast aan de eisen van deze tijd en is verder ontwikkeld door NASA. De Green Egg bestaat uit gebakken, hittebestendig keramiek. De warmte kan perfect geregeld worden, iets wat u niet met de gewone barbecue kan,” aldus een zeer enthousiaste Ruud.

De Big Green Egg is zeer geschikt voor het bakken, braden, grillen en roken van alle soorten vlees, vis, gevogelte, groente en fruit. Daarnaast kunnen ook aardappelen, brood, pizza’s en zelfs taarten, het hele jaar door worden bereid. ,,Met een Big Green Egg zal buiten koken en buiten eten nooit meer hetzelfde zijn.”

uDe Culinarist. Drs. W. van Royenstraat 11a, Hoevelaken. www.culinarist.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie