Van Dijk 1-0; Van de Kamp 2-0; Van Dijk 3-0; Öztürk 3-1; Van de Weerd 3-2

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Hoewel de eindstand een spannend duel doet vermoeden, had NSC zaterdag weinig moeite met DOS Kampen. In de slotfase kwamen de gasten nog dichtbij, maar konden de Nijkerkse zege niet voorkomen.

In de evenwichtige eerste helft zette Douwe van Dijk NSC op een 1-0 voorsprong. In de tweede helft lieten de Nijkerkers zien dat zij niet voor niets veel hoger staan dan de gasten uit Kampen en liepen uit naar 3-0. Toen de wedstrijd gespeeld leek, kwam DOS Kampen nog onverwacht terug. De 3-1 viel twee minuten voor tijd en in blessuretijd werd het zelfs nog 3-2. De overwinning kwam echter niet in gevaar.

Door de zege staan de Nijkerkers weer bij de eerste vier op de ranglijst, waarmee de kans op promotie naar de Hoofdklasse opnieuw binnen bereik is. Zaterdag wacht het treffen met concurrent DVS’33 en dan zou winst weer een grote stap voorwaarts betekenen. In Ermelo begint het streekduel -waarin grote belangen voor beide clubs op het spel staan- om 14.30 uur.