Camping Nieuw Hof weer open

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

U kunt op camping “Nieuw Hof” echt genieten. Ver weg van de dagelijkse beslommeringen of de stress van werk. Een camping waar u zich kunt laten wakkermaken door nieuwsgierige Belgische Blauwe koeien die in het naastgelegen weiland de gasten begroeten. Maar ook kunt u zich laten verrassen door het Veluwse landschap en ervaren dat er nog plekjes zijn in Nederland waar u ongestoord van de natuur kunt genieten.

TERSCHUUR - In het rustieke plaatsje Terschuur bevindt zich boerderijcamping “Nieuw Hof, een bij de SVR aangesloten minicamping midden in de natuur, omringd door bos en weiland. Op de boerderij komt u verschillende dieren tegen (koeien, varkens, honden, poezen) en een kersenboomgaard. De rust van het platteland en het kontakt met het boerenleven en met de dieren op de boerderij wordt is voor velen een voorkeur boven een verblijf op de grote, onpersoonlijke en commerciële campings.

Door Maureen van Goethem

Thijmen en Bep van Voorthuizen zijn vijf jaar geleden begonnen met de camping. “Het heeft nog wel wat voeten in aarde gehad, voor we zover waren, maar het resultaat mag er zijn.” En inderdaad, Nieuw Hof is een schitterende minicamping met ongeveer 25 zeer ruime plaatsen. “Rust in een mooie omgeving is wat wij willen bieden en dat betekent dat wij kleinschalig blijven. We bevinden ons ook in een agrarisch gebied en dan moet je niet te groot willen worden.”

Naast de bezigheden op de camping zelf, er is een schommel, een trampoline en een zandhoop voor de kinderen, biedt de omgeving van de camping vele mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. Jaarlijks vinden er ook enkele gezamenlijke activiteiten plaats, zoals de seizoensopening, een barbecuefeest of een stamppotmaaltijd wanneer het wat kouder is. Deze activiteiten worden samen met de kampeerders georganiseerd. “En dat maakt het zo gezellig al die mensen bij elkaar.”

De voorzieningen zijn in de loop van de jaren aangepast. “We hebben er een mooi gebouw neergezet waar toiletten, wasgelegenheden en douches zijn en een wasmachine staat. Daarnaast hebben we een ruimte verblijfsruimte gemaakt waar de gasten boeken van de boekenplank kunnen lenen, spelletjes spelen of gewoon gezellig bij elkaar zitten.”

Via de website is het mogelijk online te reserveren. Deze bij de SVR aangesloten camping biedt u een sta- of verblijfplaats met eenvoudige, noodzakelijke voorzieningen zoals electriciteit. En op alle kampeerplaatsen is draadloos internet beschikbaar.

uCamping Nieuw Hof, Nieuw Hofweg 4/1, Terschuur. Tel. 0342-461835. www.campingnieuwhof.nl

advertentie
advertentie