Boerenmaandag in startblokken

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Maandag 19 april barst het Boerenmaandagfeest alweer vroeg los in de Nijkerkse binnenstad. Het thema is dit jaar: Iedereen moet het weten: zonder de boer geen eten!

De Boerenmaandag wordt om 10 uur geopend op het Plein door de Nijkerkse ondernemer Gerard van den Tweel. De opening wordt muzikaal omlijst door NSFC. Om 10.30 uur is er het eerste defilé van tractor-oldtimers op het Plein. Op een ander deel van het Plein is de landbouwmechanisatieshow op het Plein.

Die ochtend zijn er ook andere activiteiten. Schapenscheren, optredens van de Edese Folkloregroep Felue. Om 11.30 uur vindt de keuring van fokvee plaats. ´s Middags speelt CPJ het spelletje Schijt je Rijk, een spel waarbij een koe haar vlaai in jouw gekozen vakje moet laten vallen

Op het Molenplein begint om 11 het eerste Boelhuys op het Molenplein. Het tweede Boelhuys is om 14.30 uur. De dag wordt om 16.30 uur besloten op het Plein met een optreden van de Nijkerkse band Flexxibel.

De hele dag door zijn er andere activiteiten. Een braderie in de hele binnenstad, een show van oude koeienrassen bij de Waegh, een pluimveeshow. Er zijn oude ambachten te zien zoals schapen scheren,vlegeldorsen, smachten, manden en korven vlechten, zicht haren, wol spinnen en schapenwol breien

De jonge boeren van CPJ houden een fotoverkiezing van de mooiste tractor-oldtimer en organiseren spelletjes als koe melken, gewicht van een dier schatten en vergeten groenten raden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie