Sparta Nijkerk naar Topklasse

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

Direct na het laatste fluitsignaal stormden de (jeugdige) supporters het veld op. De spelers waren het middelpunt van een hossende en zingende massa. De doelstelling van het seizoen, promotie naar de Topklasse, was vier wedstrijden voor het eind van de competitie gehaald. Een goede prestatie, maar zoals het een goed sportman betaamt, wil aanvoerder Sven Onland meer. ,,Dit is natuurlijk mooi en goed, maar er is nog een prijs te winnen dit seizoen. Komende zaterdag moeten we bij IJsselmeervogels winnen en dan kan het seizoen nog mooier worden. Ik wil hier heel erg graag over vier weken weer staan.”

‘De taart is binnen; nu de slagroom nog’ NIJKERK - De tekst op de uitgedeelde t-shirts was duidelijk. Door de winst van 4-0 op Bennekom verzekerde Sparta Nijkerk zich zaterdag van promotie naar de Topklasse. En dat werd gevierd met een grootse huldiging. Al tijdens de festiviteiten keken de betrokkenen verder. Natuurlijk naar volgend seizoen, maar vooral naar komende zaterdag.

door Rob Schoon

De 35-jarige doelman staat inmiddels zeventien jaar onder de lat bij Sparta Nijkerk en kijkt reikhalzend uit naar het treffen in Bunschoten-Spakenburg. ,,We zijn nog in de race voor het kampioenschap en bij winst op de Vogels, hoe lastig ook, hebben we het in eigen hand.” Een eindje verderop staat ook voorzitter Wim Koopman te genieten van het tafereel. Op het balkon van de kantine komen de spelers één voor één naar voren voor een ware huldiging door de supporters. ,,Dit is waarom Sparta Nijkerk zo’n mooie vereniging is. Een uitbundig feest met spelers en supporters.”

Verlichting

Koopman keek ook vooruit naar volgend seizoen. ,,Er zijn geen speciale voorwaarden gesteld aan deelname aan de Topklasse, maar Sparta Nijkerk is wel volop bezig. Eén van de zaken die we op willen pakken is de verlichting op het hoofdveld. Verder werken we hard aan de selectie om ook komend seizoen mee te kunnen doen.” Als een waar voorzitter kijkt Koopman ook naar de rest van de vereniging. ,,Met de door de gemeente toegezegde uitbreiding van onze accomodatie kunnen we verder. Want niet alleen het eerste is belangrijk, maar ook de spelers en speelsters in onze andere 61 teams. Dit soort momenten moet je dan ook samen vieren.”

De supporters waren opgeroepen om zoveel mogelijk in het oranje hun ploeg aan te komen moedigen met veel geluid. Naar die oproep was goed geluisterd, want lawaai was er genoeg langs het veld. De na de wedstrijd uitgedeelde t-shirts met de opdruk ‘Sparta Nijkerk = TOP(klasse)’ waren zo in trek dat de voorraad binnen enkele minuten verdwenen was.

Trainer Henny Lee sprak over de behaalde taart, maar wil graag de komende weken ook de slagroom erop. Een uitspraak waar Nico Fiegen zich geheel bij aansluit. ,,Als we de echte schaal kunnen bemachtigen is het seizoen pas echt geslaagd. We komen uit een diepe crisis van vijf jaar geleden en zijn er met z’n allen uitgekomen. De titel zou daarvoor de bekroning en het ultieme hoogtepunt zijn voor iedereen binnen Sparta Nijkerk.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie