Nuttig punt voor Hoevelaken

14 april 2010 om 00:00 Nieuws

Van de Fliert 0-1; Kassenaar 1-1; Otten 1-2; Kok 2-2

HOEVELAKEN - De trainers van beide verenigingen waren het na afloop van het treffen tussen Hoevelaken en Lunteren helemaal eens. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de 2-2 uitslag was terecht.

Het door schorsingen en blessures verzwakte Hoevelaken streed voor de kansen op promotie, maar kreeg al vroeg in de wedstrijd een forse tegenslag. Ruben van de Fliert ontsnapte even aan de aandacht en kopte de 0-1 achter keeper Mick Bos. Hoevelaken was hierdoor van slag en had moeite zich te herstellen. Lunteren profiteerde niet en na een half uur kwam Hoevelaken beter in de wedstrijd.

Voor rust kregen de roodwitten wel wat kansen, maar tot een treffer leidde het overwicht niet, ondanks vele hoekschoppen. Na rust ging Hoevelaken verder en de jacht op de gelijkmaker had nu meer succes. Ruud Kassenaar schoot de gelijkmaker binnen met zijn zogenaamde chocoladebeen. De tijd was rijp om Lunteren op achterstand te zetten, maar op dat moment beging Tom Buitink een onnodige overtreding.

Achtervolging

De toegekende strafschop werd feilloos benut door Tonnie Otten en Hoevelaken kon opnieuw beginnen met de achtervolging. Dit keer hoefden de supporters minder lang te wachten. Uit een voorzet van uitblinker Jesper Breuers kopte John Kok de 2-2 tegen de touwen. De jacht op de volle winst duurde hierna nog een kwartier, maar het lukte Hoevelaken niet meer te scoren, zodat de eindstand 2-2 bleef.

Trainer Jan van Ginkel was ondanks het gelijke spel wel tevreden over zijn ploeg. ,,Ondanks de vele afwezigen hebben we redelijk gespeeld. Erg jammer dat de 1-2 op een vervelend moment viel en ook nog onnodig. Toch hebben we ons twee keer goed teruggeknokt in het duel. Met de 2-2 als eindstand kan ik dan ook best leven.”

Op het moment van die uitspraak was Van Ginkel echter al op de hoogte van de eindstanden op de andere velden. De concurrenten in de strijd om de nacompetitieplaatsen, ESA en Dodewaard, hadden namelijk beide verloren. Hoevelaken liep daarmee een punt in op deze ploegen. Zijn ploeg heeft daarmee nog steeds kans op het behalen van de nacompetitie om voor promotie te strijden. Hiervoor zal Hoevelaken de laatste vier duels wel een goed resultaat moeten halen, bij voorkeur zelfs viermaal winst. Die opgave is zwaar, met de duels tegen koplopers Stroe en Gazelle Nieuwland op het programma, maar niet onmogelijk.

Eenvoudige klus

Zaterdag wacht een op papier eenvoudige klus in Otterlo. De wedstrijd tegen de laaggeplaatste tegenstander mag zeker geen puntverlies opleveren. Als de winst binnen is, kan Hoevelaken kijken wat de concurrentie heeft gedaan. In Hoevelaken werd Otterlo met 3-1 verslagen en een vergelijkbaar resultaat heeft de ploeg ook zaterdag nodig. Zaterdag begint om 15.00 uur de eindspurt die moet leiden tot een mooi competitieslot.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie