Nieuwe eigenaar voor ‘Van den Ham’

7 april 2010 om 00:00 Nieuws

Wat begon op de Verlaat in het centrum van Nijkerk is uitgegroeid tot een grote specialist in ijzerwaren. 31 maart was officieel de laatste dag van Bert bij het bedrijf.

NIJKERK - Bert van den Ham heeft het eigenaarsstokje overgegeven aan Bertus de Vries. Laatstgenoemde heeft 1 april als nieuwe eigenaar zijn intrede gedaan.

door Maureen van Goethem

Menigeen had Bertus de Vries gevraagd waarom hij gezien zijn bijzondere visie niet voor zichzelf wilde beginnen. ,,Daar had ik nooit over nagedacht.” Maar op een gegeven moment kwam hij in contact met de familie Van den Ham. Dit klikte zo goed, dat er plots sprake was van een overname. ,,En tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van.”

Bertus de Vries heeft bijna 35 jaar commerciële ervaring bij Probin Telder in Kampen. Probin Telder is een professionele toeleverancier in de bouw, industrie en techniek. ,,Vanaf mijn 18de ben ik daar eigenlijk ingerold en ingegroeid. Je wordt op een gegeven moment een vakgek en dan sta je daar mee op en ga je mee naar bed. Ik had een bepaalde gedrevenheid en kennelijk heeft men daar iets in gezien.”

In de jaren die volgden klom Bertus naar de top van het bedrijf en was de laatste zes jaar commercieel directeur. ,,Nu sta ik weer voor een nieuwe uitdaging om een traditionele goedlopende ijzerhandel, wat Van den Ham is, om te bouwen tot een professionele technische groothandel. Dat is wel een klus die mij op het lijf geschreven is.”

De voorbereidingen voor de nieuwe opzet zijn al in volle gang. Van den Ham Technische Groothandel is aangesloten bij de inkooporganisatie Transferro in Zwolle. ,,In deze concurerende markt is het noodzaak een strak prijsbeleid en voldoende voorraden te hebben. Maar ook kennis en gerenommeerde A-merken.”

Op drie zaterdagen in april worden open dagen georganiseerd, te weten 10, 17 en 24 april. Op deze dagen vinden demonstraties plaats van fabrikanten van A-merken en kan de klant extra kortingen op het basisassortiment krijgen. Deze artikelen moeten alleen in een bouwemmer passen. ,,Het leek ons leuk de verandering op deze manier te vieren.”

Dochter Marielle van den Ham zal aanblijven als commercieel adviseur. Tevens blijven de andere personeelsleden in het bedrijf werkzaam. Bert van den Ham zal naast de extra vrije tijd, toch ook nog wel bij Van den Ham Sports te vinden zijn.

uIJzerhandel Van de Ham, Tijsselingstraat 2a, Nijkerk. Tel. 033-2451252. www.vandenhamijzerhandel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie