Veensche Boys komt op stoom

31 maart 2010 om 00:00 Nieuws

In de winterstop leek Veensche Boys nog kansloos voor promotie en lag zelfs de degradatiezone dichtbij. Enkele weken later ziet de wereld er een stuk beter uit. Veensche Boys heeft blijkbaar flink aan zelfvertrouwen getankt de laatste weken met enkele overwinningen. Kansen die voor de winterstop nog te moeilijk bleken, worden op dit moment zonder twijfel benut. ,,Er staat nu een team dat keihard werkt en gelukkig wordt dat nu ook beloond met een prima resultaat,” aldus trainer Peters.

NIJKERKERVEEN - Veensche Boys heeft de winnende lijn ook zaterdag doorgestrokken. In Harderwijk werd Zwart Wit’63 met maar liefst 0-4 verslagen. Een prima overwinning waar niets op af te dingen viel

Het duel tegen het hooggeklasseerde Zwart Wit’63 zou een goede graadmeter zijn voor de huidige vorm van Veensche Boys, werd vooraf gesteld. Als dat zo is, kunnen er nog mooie dingen gebeuren dit seizoen in Nijkerkerveen. De ploeg uit Harderwijk had zaterdag vrijwel niets in te brengen tegen het blauwe geweld.

Afstandschot

Binnen twintig minuten knalde Veensche Boys over de gastheren heen. Voordat Zwart Wit’63 bij de les was, stonden ze reeds op een 0-3 achterstand. Na enkele minuten kopte Edwin van der Molen de bal tegen de touwen voor de 0-1.

De tweede treffer was een mooi afstandschot van de uitblinkende aanvoerder Friso Doornhof. Enkele minuten later liet Erik Kool een mooie passeeractie volgen door een doeltreffend schot, wat de 0-3 betekende.

Nog binnen het halve uur wisselde Zwart Wit tweemaal om het tij te keren, maar de Boys hielden het heft stevig in handen. De samenhang tussen de aanvallers en de middenvelders is volgens Peters het voornaamste punt van verbetering ten opzichte van de duels voor de winter. ,,De spelers houden elkaar beter in de gaten. Als er dan wat misgaat, staat de volgende speler klaar. Als dat samenspel goed verloopt, zoals zaterdag, ontwikkel je vanzelf een overwicht.”

De gastheren uit Harderwijk hadden totaal geen grip op het spel van Veensche Boys en moesten uiteindelijk zelfs tevreden zijn dat alleen Kool nogmaals scoorde en daarmee de eindstand op 0-4 bracht. “Een prachtige overwinning, maar we zijn er nog lang niet. Eigenlijk moeten we de laatste duels allemaal winnen om de kansen in eigen hand te houden. Dat kan, maar dan mogen we niet verslappen.”

Kans op promotie

Met deze vorm is het jammer dat de Boys het komende weekend niet in actie komen, maar een weekje moeten wachten. Daarna volgen vijf duels, op koploper AVW na, allemaal tegen laaggeklasseerde tegenstanders. Dat lijkt gunstig,maar juist die ploegen kunnen aan het eind van de competitie vaak verrassen. Aan Veensche Boys de taak dit niet te laten gebeuren om de kans om promotie te behouden.

De achterstand op de promotieplaatsen, uitgerekend Zwart Wit’63, is nog slechts twee punten.