Forse domper voor Hoevelaken

24 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Kassenaar 1-0, Budding 1-1, Budding 1-2

HOEVELAKEN - De weg naar de top van de derde klasse kreeg zaterdag voor Hoevelaken een ongewenste bocht. Aan de goede serie van na de winterstop kwam een eind, omdat Dodewaard op sportpark Kleinhoven won met 1-2.

De promotieplaatsen waren door de goede resultaten van de laatste duels dichtbij voor Hoevelaken. Het duel tegen Dodewaard was dan ook een heuse topper tussen de nummer twee en vier van de ranglijst. Bij winst tegen Dodewaard zou de volgende stap gezet worden.

Het leek al snel een heel aardig duel te worden, want de aanval van beide ploegen was duidelijk beter dan de verdediging van de andere. Dat moest wel doelpunten gaan opleveren, al werd het spel er ook bijzonder rommelig van. De eerste treffer viel toch pas na ruime een half uur. Ruud Kassenaar was er als de kippen bij toen doelman Ter Haar een schot van Jan Weijn niet vast kon houden. Ook Dodewaard liet zich niet onbetuigd, maar zij kwamen voor de rust niet tot scoren.

Na rust probeerde de promovendus Dodewaard de gelijkmaker te forceren. In die periode kreeg Rutger Peters zijn tweede gele kaart, dus moest Hoevelaken het met een speler minder doen. Inmiddels namen de irritaties in en rond het veld zienderogen toe, waarbij scheidsrechter Wensink weinig goeds deed volgens Hoevelaken. Dodewaard wond zich enorm op over de assistent scheidsrechter aan de kant van Hoevelaken. Dodewaard was toen al op gelijke hoogte gekomen door een treffer van Gertjan Budding: 1-1.

Tien man

Kort hierna moest ook Dodewaard met tien man verder, omdat Vincent Grotenhuis ook een rode kaart ontving. Budding liet zich echter niet van de wijs brengen en zorgde met zijn tweede treffer van de middag voor de 1-2 voorsprong voor Dodewaard.

Hoevelaken moest volop aan de bak om niet met een groter verschil te verliezen, maar kreeg in de slotminuut een enorme kans op de gelijkmaker. Jan Weijn mistte alleen voor doelman Ter Haar echter jammerlijk. ,,Ik had hem moeten passeren,” vertelde Weijn na afloop. ,,Ik besloot echter te schieten en toen zaten zijn handen in de weg.”

Daarmee bleef het 1-2 en verzuimde Hoevelaken dichterbij de top te komen. In de strijd om promotie zit de ploeg van Jan van Ginkel voorlopig in de wachtkamer, met een achterstand van zeven punten met nog zes duels te spelen. De grootste kans op promotie is vooralsnog de omweg via de nacompetitie. Om die nacompetitie te bereiken zal Hoevelaken zich moet richten op het winnen van de derde periodetitel. Ook daar moet de ploeg echter eerst een achterstand wegwerken, al zijn dat maar drie punten.

Dan mag Hoevelaken geen punten meer verspelen de komende weken, te beginnen zaterdag tegen Excelsior Zetten. Thuis won Hoevelaken met 5-2, dus ook in Zetten moet winst mogelijk zijn. Om nog kans op promotie te maken, zal deze winst zeker nodig zijn vanaf 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie