PRO21 botst frontaal met CDA

17 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Duijnhouwer schrijft in een Ingezonden, dat geplaatst is op pagina 3 van deze krant, dat ‘het fenomeen uitsluiting ook in de Nijkerkse politiek in zwang blijkt te zijn’. ,,Vooral het CDA in onze gemeente gaat daar mank aan. Verwijten naar anderen worden geuit als het woord uitsluiten wordt gebruikt. Hoe paradoxaal handelt het CDA in Nijkerk. Zonder blikken of blozen worden partijen hier uitgesloten.” Hij wijst er fijntjes op dat het CDA respectvol met iedereen wil omgaan. ,,Maar,” schrijft Duijnhouwer, ,,Puur machtsdenken wordt hier gehanteerd en op oneerlijke wijze achteraf gelegitimeerd. Wij ervaren dat niet als integer en wijzen zo’n manier van optreden met kracht af.”

Duijnhouwer noemt uit- sluiting ‘gotspe’ NIJKERK - De fractievoorzitter van PRO21, Jan Duijnhouwer, heeft zich eraan gestoord dat zijn partij door het CDA is uitgesloten van deelname aan het nieuwe college van Nijkerk. Doornhof op zijn beurt is daar weer verbaasd over. door Henk Brinkman

Geen lastenverhoging

CDA-fractievoorzitter Hugo Doornhof is verbaasd. ,,Eerder heeft PRO21 laten weten onze keuze te respecteren en een rol als oppositiepartij op zich te zullen nemen. Ik sta ervan te kijken dat ons nu ineens wordt verweten dat we haar hebben ‘uitgesloten’.’’ Volgens Doornhof is geen partij uitgesloten, al vindt hij het logisch dat eerst is gekeken naar partijen waarmee het CDA de afgelopen periode heeft samengewerkt. ,,Ik heb het woord uitsluiting nooit gebruikt, maar het programma van PRO21 staat bol van de uitgaven. PRO21 noemt een discussie over lastenverhoging onvermijdelijk. Wat ons betreft gebeurt dat niet. Kiezers zijn dat met ons eens. Daarom hebben we voor andere partners gekozen dan PRO21.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie