Nominaties Business Event

17 maart 2010 om 00:00 Nieuws

De jury van het Business Event heeft bij de nominaties gelet op de ambassadeursfunctie van de ondernemers, maar ook hun relatieve onbekendheid in eigen gemeente.

Businessboeket voor Renkema en Lambooij NIJKERK - De nominaties voor het Business Event 2010 zijn vorige week bekendgemaakt. Als eerste kregen burgemeester Gerard Renkema en wethouder Henk Lambooij de lijst gepresenteerd. Ze kregen ook het eerste Businessboeket uit handen van Ineke van de Berg van Bloemenboetiek Vergeet-mij-niet.

door Henk Brinkman

In de categorie Industrie en Dienstverlening werden genomineerd Priema Metaalwarenfabriek in Hoevelaken, de Nijkerkse dropjesfabriek Festivaldi BV en Sell Kunststoffen BV. Volgens de jury is Priema Metaalwarenfabriek van directeur Hans Noteboom een bedrijf waar Nijkerk trots op mag zijn. Het ooit als familiebedrijf begonnen Priema kent inmiddels vier vestigingen, waarvan één in Tsjechië en 160 werknemers. Het bedrijf onderscheidt zich door vergaande specialisatie, maar is relatief onbekend. Ook Festivaldi, sinds 2005 een zelfstandige onderneming van Pieter van der Meulen, is onbekend, maar het levert wel de meest gegeten dropjes van Nederland, de Harlekijntjes. Burgemeester Renkema kon zich goed vinden in deze nominatie. ,,Van die dropjes wist ik ook niets, maar het bedrijf staat 1% van de omzet af aan de Cliniclowns.” Sell Kunststoffen van ondernemer Pieter Dullemond is tegenwoordig in scheepvaartkringen zeer bekend. Het bedrijf heeft een kunststof afweersysteem voor schepen tegen (Somalische) piraten ontwikkeld.

De volgende MKB/Detailhandelondernemers werden genomineerd: Bakkerij Toebast uit Hoevelaken, Super de Boer Veltink uit Nijkerk en de Nijkerkse en Hoevelakense HEMA. Dennis en Ciska Toebast hebben een ultra-moderne bakkerij in Hoevelaken, waar zij ook betrokken zijn bij heel veel activiteiten. Ondernemersechtpaar Rob en Cindy Veltink namen in 2006 Super de Boer Paasbos over. Het was hun droom als zelfstandige een supermarkt te runnen. Inmiddels hebben zij ook de vestiging aan de Torenstraat overgenomen en nieuw leven ingeblazen. De Nijkerkse HEMA-ondernemer Jaap van Maanen gaf zijn zaak een upgrade, maar is vooral genomineerd vanwege zijn krachttoer om ook in Hoevelaken een HEMA te vestigen.

Tot slot werden ook Jonge ondernemers genomineerd. Folkers Toegangstechniek uit Nijkerk, Klop Innovations, eveneens uit Nijkerk en de Hoevelakense bloemisten René en Willemien van de Biezen van Bloembinderij D’ Oleander. Leendert Folkers, in 2002 begonnen vanuit huis, levert en ontwerpt slagboominstallaties en wegzinkbare palen om bijvoorbeeld binnensteden autoluw te maken. Henk Klop ontwikkelt speciaal gereedschap. Dat doet hij zo goed, dat hij al twee innovatieprijzen heeft verworven. Ren en Willemien van de Biezen streven in hun bloemenzaak naar perfectie en dat heeft al een Koninklijke opdracht opgeleverd.

Voor kaartreserveringen en nadere informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Network Business Events b.v. E-mail: info@nbe.nu, telefoon: 0342 424626 / 494236, fax: 0342 413141.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie