NSC volop op promotiekoers

10 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Christiaan van de Kamp 1-0

NIJKERK - Het treffen tussen NSC en SDV Barneveld werd met hoge verwachtingen tegemoet gezien. Twee ploegen met ambities naar boven en een streekduel. Het duel viel tegen, maar het resultaat was prima met een 1-0 winst. NSC ligt door de winst goed op koers voor promotie naar de Hoofdklasse door Rob Schoon

Vanuit de eerste klasse promoveren er dit seizoen vier ploegen rechtstreeks naar de Hoofdklasse door de komst van de Topklasse. NSC had als hoofddoel handhaving in de eerste klasse, maar inmiddels verdiend dat doel bijstelling naar boven: promotie is immers binnen bereik.

Goed voetbal was het zaterdag niet in de eerste helft. NSC liet zich inzakken om ruimte te scheppen voor de scherpe tegenaanval, een specialiteit van de Nijkerkers. Vooral tegen ploegen die vooruit willen spelen komen de NSC-ers goed uit de verf. Een solide achterhoede en snelle en doeltreffende aanvallers zijn eensuccesvol handelsmerk.

SDV Barneveld kende deze kwaliteiten en wilde niet teveel aandringen, zodat er een patstelling ontstond tussen twee voorzichtig spelende ploegen. Door de afwachtende houding van SDVB pakte NSC het initiatief al weigerden ook zij volop op de aanval te spelen. Het leverde wel een 1-0 voorsprong op voor rust, omdat de makkelijk scorende Van de Kamp aan de Barneveldse aandacht ontsnapte en de score opende. Saillant detail is dat Van de Kamp komend seizoen bij SDV Barneveld gaat voetballen en dus zijn toekomstige ploeg zijn kwaliteit liet zien.

Lange ballen

Na rust kroop SDVB uit de verdedigende stellingen, al ging dat niet gepaard met combinatiespel. Veelal kozen ze voor lange ballen richting de voorwaartsen. Er ontwikkelde zich een strijd, waarin de gelijkmaker steed in de lucht hing. De NSC defensie wist de lange ballen echter goed te verwerken. Als er al eens een bal doorkwam, was het Robert van de Bunt die zijn handen tegen de bal kreeg. Omdat ook NSC in de tegenaanval het duel niet besliste bleef het spannend tot het einde, maar het bleef bij 1-0.

Door de winst blijft NSC vierde op de ranglijst, maar inmiddels is alleen DVS’33 nog een dichtbij staande concurrent voor deze positie. De Ermeloërs hebben een punt minder, maar speelden ook een duel minder dan NSC. De Nijkerkers zullen in de eindfase van de competitie zeker alles richten op het vasthouden van de vierde plaats, dus promotie. Om dat te halen moeten de NSC-ers echter vooral ook de zogenaamde kleine wedstrijden winnen. Tegen ploegen uit de onderste regionen ondervindt de ploeg nogal eens problemen. Dan zal NSC moeten tonen dat ze voetballend ook heel veel in hun mars hebben en ook kunnen winnen door gewoon (veel) beter te zijn dan de tegenstander.

Komende zaterdag is daarvoor de eerste test als hekkensluiter VSCO’61 op bezoek komt. In Oosterwolde liet NSC zien dat ze heel goed kunnen spelen toen ze met 0-4 wonnen. Op de Burcht willen de Nijkerkers dat graag herhalen vanaf 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie