Wientjes bedrijfs- advies

3 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Er is weinig natuurlijk verloop in organisaties en niemand lijkt te bewegen. Dit is volgens Dorien stilte voor de storm. ,,Nog vóórdat de economie weer groeit en zich heeft hersteld zal de krapte op de arbeidsmarkt terugkeren. Wat wij dan gaan zien is een keiharde strijd om gekwalificeerde medewerkers. Deze strijd zal heviger zijn dan ooit. De vergrijzing en het gegeven dat medewerkers behoefte hebben aan vernieuwing van hun werkomgeving, zal er voor zorgen dat organisaties te maken krijgen met een enorme wisseling van hun personeelsbestand.”

NIJKERK - ,,Ondernemer-erger-je-niet aan slecht functionerende medewerkers of aan het gemis van een goed gekwalificeerde medewerker. Zorg dat u klaar bent voor de strijd wanneer de economie straks weer aantrekt! Dat zegt bedrijfsadviseur Dorien Wientjes. De gevolgen van de kredietcrisis zijn nog volop merkbaar. De werkloosheid neemt nog steeds toe. De krapte op de arbeidsmarkt (nog geen jaar geleden) lijkt al ver achter ons en werving en selectie staan op een laag pitje.

door Maureen van Goethem

Om dit in goede banen te leiden is een meerjarenplanning essentieel. Welke kennis, competentie en ervaring hebben organisaties in specifieke functies nodig, nu en in de toekomst. Dorien ziet de komende periode dan ook als essentieel voor organisaties om zich optimaal voor te bereiden. ,,Organisaties moeten nú starten om talent in de organisatie te behouden. Maar hoe houdt u uw talenten vast? Hoe blijft u een aantrekkelijke werkgever? Wat motiveert uw medewerkers?”

De mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling, interessant en uitdagend werk en ruimte voor eigen initiatief staat voorop. Daarnaast moet oprechte aandacht en belangstelling voor de medewerkers centraal staan. ,,Dit is een basis voor tevreden medewerkers en uiteindelijk de basis voor een goede prestatie in de organisatie.”

Dorien Wientjes is eigenaar en oprichter van Wientjes Advies, een bureau gespecialiseerd in personeelsmanagement en werving & selectie. Vanuit haar jarenlange ervaring kent Dorien de consequenties van het managen en omgaan met slecht functionerende medewerkers. Wientjes Advies kan organisaties helpen de personeelsstroming letterlijk in juiste banen te leiden en er voor zorgen dat organisaties de beschikking krijgen over een goed functionerend team, zodat u straks klaar bent voor de strijd.

Wilt u een uurtje gratis ‘sparren’ met Dorien Wientjes? Stuur dan ‘gratis sparren’ naar Dorien@dorienwientjes.nl en zij neemt contact met u op voor het maken van een afspraak.

uWientjes Advies. Prinsenweg 32, Nijkerk. Tel. 06-51329585. www.dorienwientjes.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie