Puntverlies Sparta Nijkerk

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERK – Het eerste thuisduel na de winterstop leverde Sparta Nijkerk zaterdag geen gewenste overwinning. Het laaggeklasseerde Volendam bleef zicht houden op een punt en wist dat in de slotfase binnen te slepen. De Nijkerkers verloren twee punten en ook steunpilaar Dick Kooiman.

De ervaren kracht van Sparta Nijkerk Kooiman gaf eerder aan dat hij volgend seizoen niet meer in het oranjezwart zal spelen. Vervelender is dat Kooiman zaterdag weer problemen kreeg met zijn vorig seizoen opgelopen blessure aan zijn nier. Hij moest zelfs een nacht in het ziekenhuis blijven en gevreesd wordt dat Kooiman lange tijd afwezig zal zijn.

Dat is een flinke tegenvaller voor de Nijkerkers, waar Kooiman vaak één van de uitblinkers is. Ook zaterdag speelde hij een prima partij en was hij verantwoordelijk voor de 1-0 voorsprong in de eerste helft. Sparta Nijkerk speelde geen grootse wedstrijd, maar had de gasten uit Volendam redelijk onder controle.

Direct na rust sloegen de Volendammers echter toe met een treffer van Arjan Koehoorn. Het scheelde weinig of de gasten namen zelfs de leiding, maar Sven Onland reageerde attent. Na een kwartier kopte Dwight Eind tot opluchting van het thuispubliek de Nijkerkers weer op voorsprong. Volendam probeerde de gelijkmaker te forceren, maar de grotere kansen waren voor de Nijkerkse oranjehemden. Albert van Nijhuis was tweemaal heel dichtbij, maar zelfs hij wist de bevrijdende treffer niet te maken.

Een snelle counter in de slotfase dompelde de Ebbenhorst in rouw toen Cees Tol de 2-2 aantekende. Weer puntverlies betekent voor Sparta Nijkerk dat het na de winterstop nog niet wil lukken. De plaatsing bij de eerste vier en daarmee de topklasse komt langzaam in gevaar. De voorsprong is nog ruim, maar slinkt.

Zaterdag staat in dat kader een cruciaal duel tegen GVVV op het programma. Sparta Nijkerk kan dan hele goede zaken doen door te winnen. Dan is waarschijnlijk ook het puntverlies tegen Volendam vergeten en de mindere serie afgesloten. Nu start een belangrijke periode voor Sparta Nijkerk met als einddoel de Topklasse. En als het heel erg meezit, misschien nog meer. De aftrap op De Ebbenhorst is zaterdag om 15.00 uur.

DTS'35 - NSC

NSC hervat zaterdag de competitie tegen de koploper DTS'35. Thuis won NSC met 2-0 en dat was een prima resultaat. In Ede wil NSC dat kunstje op zeker herhalen vanaf 14.30 uur.

ASV Dronten - Veensche Boys

Veensche Boys kende een matige eerste seizoenhelft en wilde in de winterstop vergeten. Ondanks het winterweer speelden de Boys enkele goede oefenduels. Zaterdag in Dronten blijkt of de weg omhoog is gevonden vanaf 15.00 uur.

Hoevelaken - SKV

Hoevelaken hervat de competitie thuis tegen SKV. Voor de winterstop kende Hoevelaken een moeizame periode, met onder andere een 2-1 nederlaag tegen SKV. Zaterdag is de kans op revanche vanaf 14.30 uur op sportpark Kleinhoven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie