Informatie-avonden voor zwangeren

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Tijdens deze avonden wordt gesproken over zwangerschap, bevalling, ouderschap en wat je allemaal nog meer moet weten wanneer je zwanger bent. Deze avonden zijn gratis toegankelijk. Achter de organisatie van deze informatieavonden staan de verloskundigen van ‘De Oorsprong’, Marije van Aller, Marleen Bast, Willeke van den Brink en Tessa Scheele. Zij zullen deze avond beginnen met uitleg over de praktijk. Verder veel informatie over zwangerschap, bevalling en de groei en ontwikkeling van het kind.

NIJKERK - Verloskundigenpraktijk ‘De Oorsprong’ organiseert dit jaar een serie van vier informatie-avonden voor zwangeren, hun partners en overige belangstellenden.

door Maureen van Goethem

Zwanger zijn en bevallen zijn spannende gebeurtenissen met vaak vele vragen. Niemand weet op voorhand hoe een bevalling precies zal gaan verlopen. Het is echter wel belangrijk je voor te bereiden op de bevalling en wat mogelijk komen gaat. ,,We willen zo goed mogelijk informeren over alle belangrijke zaken rondom de bevalling.”

Verdere onderwerpen die aan bod zullen komen zijn voeding tijdens de zwangerschap door de diëtiste, wat je allemaal moet regelen, controles door verloskundige, de plaats van de bevalling, kraamzorg, ouder en kindzorg door het consultatiebureau.

Informatiemarkt

Halverwege de avond is er een pauze ingelast. Tijdens deze pauze is er een informatiemarkt waar diverse organisaties die te maken hebben met zwangerschap, bevalling en nazorg zich presenteren en zal de avond een gevarieerd karakter krijgen. Zo zal er op de eerstvolgende informatieavond een diëtiste, een zwangerschapsdocent en een wijkverpleegkundige aanwezig zijn en kunt u kennismaken met verschillende kraamcentra. ,,De zwangerschapsdocente zal iedere informatieavond wisselen. Zo zal de yoga een keer aan bod komen, maar ook zwangerschapsgym en Caesartherapeute.” De avond wordt interactief afgesloten.

De informatieavond vindt plaats op maandag 29 maart, van 19.30 tot 22.00 uur. De zaal van wijkcentrum Corlaer is om 19.00 uur open. Om enige indicatie te krijgen hoeveel mensen willen komen, kunt u zich opgeven via het aanmeldingsformulier op de website van ‘De Oorsprong’, www. verloskundigenpraktijkdeoorsprong.nl, via de flyers die bij huisartsen en apotheek liggen of telefonisch via telefoonnummer 033-2458408.

uVerloskundigenpraktijk ‘De Oorsprong’, Rijstegoed 2, Nijkerk. Tel. 2458408. www.verloskundigenpraktijkdeoorsprong.nl

advertentie
advertentie