‘Curves’ houdt zaterdag open dag

24 februari 2010 om 00:00 Nieuws

,,Een vriendin van mij sportte bij Curves in Veenendaal. Daar ben ik toen ook gaan sporten. Dat kon ik goed volhouden ondanks mijn whiplash. Het is maar dertig minuten, het verveeld niet en de sfeer is erg prettig en gezellig. Toen ben ik aardig wat kilo’s kwijtgeraakt.”

NIJKERK - Op maandag 1 maart gaat op Koetsendijk 47 in Nijkerk ‘Curves’ open. Curves is een fitnessprogramma ontworpen voor de hedendaagse vrouw. Druk met werk en thuis met man, kinderen, vriendinnen, hobby’s en meer. Curves biedt een compleet trainingsprogramma in slechts 30 minuten, wat altijd is in te passen in een dag. Eigenaresse is Christel van der Horst, die na zelf het Curves-programma te hebben gevolgd, de uitdaging aanneemt voor zichzelf te beginnen.

door Maureen van Goethem

Curves is een Amerikaans concept dat is uitgegroeid tot een wereldwijd succes met meer dan 10.000 vestigingen in 57 landen. In tegenstelling tot conventionele fitnessapparatuur werken de Curves toestellen via een hydraulisch mechanisme waardoor het mogelijk is om binnen een half uur alle spiergroepen te trainen op een uiterst veilige manier. Van warming-up, krachttraining, cardiovasculaire training tot cooling-down en stretching. Een gezonder tussendoortje bestaat niet!

Een vriendin van Christel vroeg haar of een eigen plek iets voor haar zou zijn. Hoe langer zij daarover nadacht, des te meer groeide de interesse daarvoor. ,,Ik werkte toen ongeveer 25 jaar in de gezondheidszorg en vond het eigenlijk wel eens tijd om alles om te gooien. Ik ben toen naar een informatieavond gegaan, heb de knoop doorgehakt en heb mij ingeschreven voor diverse cursussen. Het concept sprak mij enorm aan. Mijn gezin staat er natuurlijk helemaal achter dat ik nu een nieuwe start maak. Daarnaast heb ik nog twee medewerksters die mij ondersteunen in de begeleiding.”

Flexibele uren

De korte tijdsduur van slechts een half uurtje en de flexibele openingsuren ‘er zijn geen vaste lesuren, je kunt komen wanneer je wilt’ zorgen dat iedereen Curves kan inpassen in een dag. Ieder moment van de dag is een goed moment om te sporten: ‘voor of na het werk of tijdens de lunchpauze’. Curves verlaagt de drempel tot sporten aanzienlijk en maakt het voor iedereen gemakkelijk om sporten tot een gezonde gewoonte maken.

Curves is voor iedere vrouw. Jong of oud, slank of volslank, fit of minder fit. Iedereen is welkom! Je bepaalt je eigen snelheid. Hoe fitter je bent, hoe sneller je werkt op de toestellen.

uCurves, Koetsendijk 47, Nijkerk. Tel. 033-2450150. www.curves.nl. Maandag 1 maart wordt Curves geopend. Zaterdag 27 februari houdt is er een open dag van 10.00 - 16.00 uur.

advertentie
advertentie