‘ZwaarTafelen’ met massief hout

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

ZwaarTafelen.nl maakt houten eettafels, salontafels, bijzettafels, bartafels met krukken, wijnrekken, kindersetjes, side-tables op maat en nog veel meer.

HOEVELAKEN - Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby, het maken van robuuste meubelstukken, maar nog steeds heel leuk om te doen.

door Maureen van Goethem

Frank van Reij: ,,Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik in Hooglanderveen gaan wonen. Mijn dochter wilde graag een bedstee hebben. Die heb ik toen gebouwd van oude balken in de nok van het huis. Op een gegeven moment had ik nog balken over en heb ik een tuinset van ongeveer drie meter lang gemaakt met twee mooie zitbanken. Mijn vrouw zei toen dat ik die tuinset eens op marktplaats zou moeten zetten.”

De tuinset werd op marktplaats gezet en tot grote verbazing werd deze binnen een dag verkocht. Frank ging wederom aan de slag en ook deze creatie werd binnen twee dagen verkocht. ,,Toen heb ik er echt één voor onszelf gemaakt.”

Na plaatsing van een advertentie bleken veel mensen interesse te hebben in de tafels. De ruimte in de tuin was te klein geworden voor al die meubels toen het aanbod van een vriend kwam om een leegstaande koeienstal bij een boerderij te mogen gebruiken als werkplaats en opslag. ,,Daar had ik met al mijn materiaal en gereedschappen genoeg ruimte om verder te gaan.”

Creativiteit

Frank kon zijn creativiteit en energie voldoende kwijt want de meubels maakte hij, naast zijn full-time baan bij een bank, voornamelijk in de avonduren en in het weekend. Toch riep hij de hulp van zijn zwager Bas in omdat de opdrachten binnen bleven stromen. Gevolg: Zij schreven zich in bij de Kamer van Koophandel. Vanwege de kou in de stal zijn zij naar een ander onderkomen gegaan. Sinds november hebben zij een loods waar zij meubels kunnen maken en opslaan. In de loop van het afgelopen jaar zijn er twee mensen bijgekomen, Martijn Reddering en Jeffrey de Rijke, met wie Frank de zaak draaiende houdt.

Het hout dat zij gebruiken is en blijft een natuurproduct (met knoesten en oude roestige spijkergaten)en alles wordt met de hand gemaakt. De opdrachten die zij krijgen zijn zeer uiteenlopend waarbij vrijwel alles mogelijk is zowel in formaat als in materiaalkeus. Natuurlijk hebben zij zelf een stijl ontwikkeld die zij graag tot uiting breng in hun werk. In samenspraak met de klant voegen zij graag iets van hunzelf toe aan het project.

uZwaarTafelen.nl, Nijkerkerstraat 35B, Nijkerk. Tel. 033-2586063. website: www.zwaartafelen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie