Wat doet u als u toch met voorkeurstemmen wordt verkozen?

10 februari 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Edith Terschegget (48) is in Nijkerk niet onbekend. Vorig jaar werd zij tijdens het Nijkerkse Business Event gekozen tot ondernemer van het jaar. Terschegget startte in 1991 met een bedrijf dat secretariaatsdiensten levert aan bedrijven en instellingen, Motivation Office Support. Sinds de start is het bedrijf gestaag gegroeid en inmiddels uitgegroeid tot een erkende naam op het gebied van secretariaatservice. MOS voert het secretariaat van veel beroepsverenigingen, zoals van de Orde van organisatiekundigen. Medewerkers van MOS notuleren ook bij gemeenteraden en raadscommissies. Sinds enkele jaren is Edith Terschegget ook voorzitter van de stichting Nijkerk - Schenectady.

,,De politiek en de VVD zijn mij als kind met de paplepel ingegoten. Mijn vader, Goos Terschegget, was jarenlang raadslid en wethouder voor de VVD in Nijkerk. Als ondernemer voel ik me ook het beste bij de uitgangspunten en het programma van de VVD thuis. Daarnaast, het belang van het individu staat voorop bij de VVD en dat is mij op het lijf geschreven.”

,,Ik denk dat de VVD mijn bekendheid, mijn ervaring en mijn kennis wil inzetten om bij de verkiezingen een goed resultaat te halen.”

,,Ik wil mogelijk in de toekomst een rol spelen in de politiek. Maar dan wil ik wel heel goed beslagen ten ijs komen. Ik wil zoveel mogelijk meemaken van het politieke proces en proeven van de sfeer. Maar ik weet niet of ik me kan aanpassen aan de gang van zaken. Het is natuurlijk iets heel anders dan het bedrijfsleven. Ik ben heel gedreven en gericht op het resultaat. Het moet goed en het moet snel. Maar in de politiek werkt dat heel anders. Dan moet je soms concessies doen en ik weet niet of ik daarmee overweg kan. Daarom wil ik nu nog geen lid worden van de gemeenteraad. Ik wil eerst ervaren hoe het is en of het bij mij past. Vraag me over vier jaar maar weer of ik dan hoger op de lijst zou willen.”

,,Daar moet ik maar heel duidelijk over zijn naar alle kiezers. Ik wil nu nog niet in de gemeenteraad. Het zal best moeilijk zijn als op 3 maart blijkt dat ik genoeg voorkeurstemmen heb voor een zetel. Maar ik ben niet van zins om dan toch in de raad plaats te nemen. Er staan mensen bovenaan de lijst die al veel ervaring in het gemeenteraadswerk hebben. Die wil ik niet in de weg staan. Bovendien wil ik me daar eerst grondig op voorbereiden, want zonder goede vorbereiding kom je nergens. En ik houd niet van half werk.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie