50 Jaar Van Dalen Installatietechniek

3 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Daar bleek een groeiende markt voor te zijn en al gauw werd er meer personeel gezocht. Gerard van Dalen: ,,Formeel bestond ons bedrijf in 2008 50 jaar maar vanwege het overlijden van de oprichter M.W. van Dalen vonden wij het niet gepast een feestje te vieren en werd besloten de festiviteiten door te schuiven. In de loop van 2009 hebben we wel enkele festiviteiten gehad.”

NIJKERK/PUTTEN - Van Dalen Installatietechniek is een sinds 1958 bestaand familiebedrijf. Het bedrijf begon destijds met de uitvoering van elektrotechnische werkzaamheden.

door Maureen van Goethem

In de loop der jaren heeft Van Dalen ingespeeld op de vraag van de klant. Het klantenbestand groeide en eind jaren negentig werden de bedrijfswerkzaamheden met een flink aantal totaal-installateurs uitgebreid.

Nu in 2010 heeft het bedrijf in totaliteit ruim 160 medewerkers in vaste dienst en is rust op een paar belangrijke pijlers: Installatie, Beveiliging (waaronder brandmelding en inbraak), Service en Retail (dat zich meer met de winkels bezighoudt). Hierdoor is Van Dalen thuis in alle markten met alle soorten installatiewerk, nieuwe installaties, renovatie of uitbreiding, elektra, verwarming, klimaat of loodgieterswerkzaamheden.

In dit decennium werden Van Panhuis (totaalinstallateur elektra, automatisering, klimaat- en verwarminginstallaties) en OSP (landelijk werkende serviceorganisatie die 365 dagen per jaar onderhoud- en serviceopdrachten uitvoert) overgenomen. Gerard van Dalen: ,,Onze werkzaamheden worden uitgevoerd voor zakelijke- en particuliere opdrachtgevers, instellingen en overheden.”

Ook elektronische brand- en inbraakbeveiliging is een steeds verder groeiende tak. Van Dalen maakt daarbij gebruik van vaste meldkamers die zowel regionaal als landelijk werken. ,,Ook als de particuliere of zakelijke klant tevreden is met een bestaande meldkamer kan dat worden overgenomen.”

De meest uiteenlopende werkzaamheden worden op dit moment uitgevoerd door personeel dat bijna allemaal met een eigen servicewagen door de regio trekt, om de werkzaamheden naar volle tevredenheid te verrichten. ,,Begrijpen wat een klant wil is een andere benadering dan zoveel mogelijk stopcontacten te verkopen. Je moet precies weten wat er in zo’n bedrijf afspeelt. Dat maakt het interessant om elk project -groot of klein- uit te voeren. “

uVan Dalen Installatietechniek, Havenstraat 9, Nijkerk. Tel. 033-4560160. www.vandalen-installatie.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie