‘Gedoe met slagbomen zat’

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Aaldering is zelf één van de initiatiefnemers voor het plaatsen van slagbomen, die ‘s nachts worden gesloten, zodat de mogelijkheden voor inbrekers om van het terrein af te komen, worden beperkt. Aalderink: ,,Maar de uitvoering is zo knullig. Die slagbomen zijn veel te dicht bij bochten geplaatst. Bovendien zijn ze niet verlicht. Dat vraagt om problemen.”

Ebo van den Bor stelt gemeente aansprakelijk NIJKERK - De gemeente Nijkerk en beweegbare afsluitingen van wegen; die twee liggen elkaar niet. Enkele jaren geleden was er steeds gedoe met een beweegbaar afsluitpaaltje in Corlaer, nu zijn er problemen met de slagbomen rond bedrijventerrein Watergoor. Directeur-eigenaar Fons Aaldering van Ebo van den Bor is het zat.

door Henk Brinkman

Die kwamen er dan ook. In de eerste week gebeurden twee ongelukken. Daar was een werknemer van het bedrijf bij betrokken, die geruime tijd ziek is geweest. De ander betrof een inwoner van Nijkerkerveen, die midden in een regenachtige nacht tegen de slagboom op de Melkrijder aanreed. De gemeente besloot tot een nader onderzoek naar de veiligheid en plaatste extra borden. Dat mocht niet baten, want in de Kerstweek gebeurden er binnen drie dagen weer drie ongelukken.

Fons Aaldering en zijn logistiek manager Vincent Wijnands hebben per brief aangedrongen op het aanbrengen van rode knipperlichten op de slagbomen, net als bij spoorwegovergangen. Een gemeentelijke woordvoerder wuifde dat weg en weet de ongelukken aan onoplettendheid van de bestuurders. Dat schoot Aaldering en Wijnands in het verkeerde keelgat. Zij stelden de gemeente aansprakelijk voor de geleden schade. Ook dat wijst de gemeente af, want alles zou aan de daarvoor gestelde normen voldoen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie