Overleg plan Callen- bachstraat gevraagd

27 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Daartoe moeten tussen de twee gebouwen in ook twee woonunits worden gebouwd. Omwonenden maken bezwaar tegen de omvang van het plan en vragen om nieuw overleg.

NIJKERK - De Woningstichting Nijkerk en ‘s Heerenloo willen in de oude notariswoning aan de Callenbachstraat 15 en de Van Curlerstraat 2 een woongroep van licht verstandelijk gehandicapten vestigen. door Henk Brinkman

De omwonenden keren zich niet tegen de huisvesting van de licht verstandelijk gehandicapten, maar tegen de vorm waarin de plannen zijn gegoten. Twee weken geleden bleek dat ook gemeenteraadsfracties nog veel vragen hebben. De omwonenden hebben hun bezwaren nogmaals samengevat in een brief, waarin zij ook om nader overleg vragen om zo tot een breed gedragen plan te komen. De kritiek richt zich op de twee woningen aan de Reynoltstraat, die nieuw gebouwd gaan worden. ,,Waarom is het niet mogelijk dat twee of meer clienten van ’s Heerenloo begeleid zelfstandig gaan wonen in de bungalow Van Curlerstraat 2? Die zorgen voor overlast, aantasting van het woongenot, problemen met parkeren, laden en lossen en het volbouwen van het perceel.” vragen zij in de brief. Volgens de initiatiefnemers zou het plan dan niet rendabel zijn, maar de briefschrijvers klagen dat daar geen inzicht in wordt gegeven. Zij wijzen erop dat de plannenmakers financieel zeer draagkrachtig zijn.

Ook hebben zij zware kritiek op de uitrit op de Callenbachstraat. ,,Die is te gevaarlijk. Het blijkt dat de aanvraag voor de inrit aan de Callenbachstraat door de verantwoordelijke dienst van de Gemeente vanwege de gevaarlijke situatie is afgewezen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie