Overval Evan Bouw bij Opsporing Verzocht

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Dinsdagavond was een deel van de uitzending van het TV-programma Opsporing verzocht van de AVRO gewijd aan de gewelddadige overval op de Nijkerkse melkhandelaar Evan Bouw aan de Havenstraat.

door Henk Brinkman

Bouw werd slachtoffer van een gewelddadige overval op zaterdag 21 november. Tijdens de uitzending gaf een politiewoordvoerder meer details over het onderzoek, dan tot nu toe door de politie aan journalisten werd verteld. In een gefilmde reconstructie werd de gang van zaken op de bewuste zaterdagavond geschetst. De overval moet hebben plaats gevonden tussen 21.30 en 23 uur. Op het eerste tijdstip waren er nog klanten bij hem thuis. Om 23 uur werd hij hevig bloedend gevonden door een paar andere klanten. Het kan volgens de politie bij de daders bekend zijn geweest, dat er bij Bouw contant geld viel te halen, want hij rekende altijd contant af als je ‘s avonds nog iets kwam halen. Bouw verblijft nu in een revalidatiecentrum, maar is, volgens de politie nog steeds erg in de war door de traumatische gebeurtenissen. Hij heeft enige tijd in levensgevaar verkeerd.

De politie heeft nog geen motief voor het geweld kunnen vinden. De politiewoordvoerder zei, dat er voor zover bekend niets is meegenomen. Mogelijk is de overval mislukt. Dat kan zijn, omdat de overvallers gestoord werden en via het zijsteegje naast de woning zijn ontvlucht of omdat Bouw te sterk was voor de overvaller(s).

Een getuige heeft die avond op de Torenstraat een witte bestelbus zien staan. Die stond op een vreemde plek, net voorbij de Vleenenck, geparkeerd. Een jongeman stapte uit. Later, rond 22.30 uur, zag diezelfde getuige het busje op de Havenstraat rijden. Dezelfde jongeman zat al telefonerend achter het stuur.

De politie wil nog graag getuigen horen. Mensen die bij restaurant De Dolle Joncker of bij Brasserie Kade 10 waren, hebben mogelijk iets gezien dat van belang kan zijn. Er is een beloning van 7.500 euro voor de gouden tip. Tel. 0800-6070.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie