Kees van den Heuvel stopt (voorlopig)

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Pas op het laatste moment werd het Van den Heuvel duidelijk dat het een heilloze missie was. ,,Op 13 januari moest de voorlopige lijst worden ingediend. In het weekend daarvoor meldden diverse kandidaten zich af. Daar zaten hele goede mensen bij, maar om uiteenlopende, niet-politieke redenen haakten ze af. Daardoor zouden mensen die op een onverkiesbare plek stonden, worden doorgeschoven naar een verkiesbare plaats. Het zou van weinig respect getuigen naar die mensen toe wanneer ik tot die stap zou zijn overgegaan.” aldus de 42-jarige Van den Heuvel.

‘We werden niet altijd serieus genomen’ NIJKERKERVEEN - Raadslid Kees van den Heuvel (Nijkerk Sterk) trekt zich terug uit de politiek. Het is hem niet gelukt een volwaardige lijst samen te stellen met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. ,,Heel jammer,’’ vindt de markante volksvertegenwoordiger uit Nijkerkerveen.

door Henk Brinkman

Randdebielen

Vier jaar geleden kwam zijn partij, Hart van Nijkerk, als een komeet de gemeenteraad binnengestoven met drie zetels. Daar werd zijn opgang met enige argwaan bekeken. ,,Zij dachten dat er een brutale journalist in hun midden kwam, maar in het begin was ik heel zenuwachtig. Ik ben van mijzelf heel onzeker en introvert, dus ik heb moeten leren om speeches te houden. Maar we werden niet altijd series genomen. Er werd over ons gegiebeld, maar dan dacht ik: de koning stinkt ook als hij op de wc zit. De enige partij die altijd respect heeft getoond was de VVD. Door anderen werden wij in de wandelgangen wel eens betiteld als randdebielen. Dat deed wel pijn, ja.’’

Van den Heuvel heeft zich altijd volksvertegenwoordiger gevoeld. ,,In mijn rol als volksvertegenwoordigende rol heb ik altijd de belangen van de Nijkerkse burgers hoge prioriteit gegeven. Daarom heb ik vaak gestemd tegen een collegevoorstel dat indruisde tegen de belangen van individuelen. Naar mijn weten heb ik echt altijd de burgers op de eerste plek gezet en daarna pas het algemeen belang. Het is jammer dat ik niet door kan gaan. Het was niettemin een prachtige periode.”

Op de vraag of dit het einde van politieke loopbaan betekent, antwoordt hij resoluut: ,,Absoluut niet. Over vier jaar ben ik vast van plan terug te komen.’’

Veensche Courant verdwijnt

Het raadslid uit Nijkerkerveen schonk de afgelopen vier jaar al zijn presentiegeld aan de samenleving. Daar werd ook de populaire Veense Courant mee betaald die tweewekelijks op de deurmat lag van de inwoners van Nijkerkerveen. Doordat Van den Heuvel uit de Nijkerkse gemeenteraad verdwijnt, zal ook deze krant worden opgeheven. Gisteren is de krant voor het laatst verschenen. Hij sluit een terugkeer naar de lokale journalistiek niet uit.

Van den Heuvel ging de barricade op voor het Kinderlintje, de reflecterende nummerbordjes in het buitengebied, de aanrijtijden van de ambulances en het Nijkerks cultuurhistorisch erfgoed en het behoud van het dorpse karakter van Nijkerkerveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie