PRO21 gaat voor vijf zetels

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/HOEVELAKEN - PROgressief21, het samenwerkingsverband van PvdA, GroenLinks en D66 wil bij de komende verkiezingen vijf zetels behalen in de gemeenteraad. De partij heeft er nu drie. Dat maakte lijsttrekker Jan Duijnhouwer bekend bij de start van de campagne in eetcafé De Foep in Hoevelaken.

Campagne gestart met stamppotbuffet

door Henk Brinkman

Net als andere partijen koos PRO21 voor de start van de verkiezingscampagne niet een (tegenwoordig niet meer rokerig) vergaderlokaal, maar voor een horecagelegenheid met een stamppotbuffet en een borrel. Primeur was de boerenkool met halalvlees. Volgens Toos Rigtharts van de campagnecommissie was er een goede opkomst. In de Foep dronken de aanwezigen een borrel op het succes van de campagne, begeleid door stevige jaren zestig muziek, die de barkeeper zelf had uitgekozen.

Lijsttrekker Jan Duijnhouwer presenteerde de posters en flyers van de partij voor de komende campagne en riep de partijleden op met zijn allen eraan bij te dragen om PRO21 op de kaart te zetten. Hij somde op waar de partij voor staat. ,,We moeten opkomen voor een sociale, milieubewuste samenleving. Het bestuur van de gemeente moet betrokken en transparant zijn. We staan voor een moeilijke periode met grote bezuinigingen. Wij willen niet dat de kaasschaaf wordt gehanteerd, maar dat er keuzes worden gemaakt. Het voorzieningenniveau moeten we proberen op peil te houden. Dat vergt een onconventionele benadering. De Nijkerker, de Veender en de Hoevelaker moet ervaren dat voor ons de voorzieningen, de leefomgeving en de leefbaarheid voorop staat. We moeten in gesprek gaan met de mensen. Elke Nijkerker telt. In Nijkerk vloeien PvdA, D66 en GroenLinks ineen tot een vitale plaatselijk progressieve partij.”

Als motto heeft de partij in de campagne gekozen: ,,We gaan voor de vijf. Vijf procent stemmen erbij, minimaal vijf zetels. Dat is een forse ambitie, maar dat mag, nee, dat moet,” aldus Duijnhouwer. Ook het nieuwe verkiezingsprogramma De toekomst dichterbij werd gepresenteerd.

Bijeenkomsten

De partij houdt komende weken een aantal bijeenkomsten. Op 1 februar over de bereikbaarheid van en geluidsoverlast in Nijkerk. Dat gebeurt in De Haen in Hoevelaken. Op deze bijeenkomst is ook de Stichting Hoevelaken Bereikbaar en Leefbaar aanwezig.

Op 15 februari in de Wulfshoeve in Nijkerk over het thema De Brede School en Nijkerk Wereldstad

Op 22 februari over het thema Duurzaamheid en Nog Groener Nijkerk, waarschijnlijk in Corlaer.

Op 23 februari in dorpscentrum Concordia, Nijkerkerveen over het thema Betaalbare Woningen en Leefbaarheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie