Blije en teleurgestelde reacties op restauratieplan Eierhal

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Directeur Harold Beugelink van Aprisco had gemengde gevoelens. ,,Ik weet wel dat de Eierhal een gevoelig onderwerp is in Nijkerk. Maar de hal is best in originele staat terug te bouwen. Nijkerk laat een kans lopen op een toekomstgericht winkelcentrum. Als commercieel man begrijp ik dat niet.” Dat de discussie fel was, hinderde hem niet. ,,Ik heb zelf ook mijn frustraties laten blijken en stevige taal gebruikt. Dat dan in de hitte van de discussie wel eens iets over de schreef wordt gezegd, snap ik wel.” Hij wilde zich niet uitlaten over de mogelijk uitkomst dat hij geen dertig parkeerplaatsen extra hoeft aan te leggen.

NIJKERK - De discussie over de wijze waarop de Eierhal moet worden gerestaureerd, waarover deze krant vorige week berichtte, riep uiteenlopende reacties op. De één vond het standpunt van de raad dat de hal ter plekke moet worden gerestaureerd een gemiste kans op vooruitgang, de ander was verheugd dat er zoveel aandacht was voor de cultuurhistorie.

door Henk Brinkman

Blij met eensgezindheid

De voorzitter van de monumentencommissie, Bertie Lemstra, was zeer verheugd dat ook het college zich uitsprak voor behoud van cultuurhistorie. ,,Waarom is dit niet eerder vastgelegd, dan was deze hele discussie niet nodig geweest.” Nico Poorter vond het grote winst dat de gemeenteraad eensgezind een besluit had genomen. ,,Ik vond het zeer bevreemdend dat deze discussie alsnog ontstond. Afbraak zou ongeloofwaardig zijn geweest.”

Meer parkeerplek nodig

NOV-voorzitter Gerard van den Tweel kondigde wel actie aan om meer parkeerplaatsen in het centrum te krijgen. ,,Uit door ons gevoerd onderzoek, blijkt zonneklaar dat er te weinig parkeerplaatsen zijn. Door het plan van de herinirchting van de Oosterstraat, die verkeersluw moet worden, verdwijnen er ook nog eens extra parkeerplaatsen. Wij zullen het college per brief van onze bezwaren op de hoogte stellen. Het maakt mij niet uit waar die parkeerplaatsen komen, onder de Eierhal of onder het Van Reenenpark, maar ze moeten er wel komen.”

advertentie
advertentie