Geba-kachels: op energie besparen

20 januari 2010 om 00:00 Nieuws

Dat hoeft ook niet, want een beetje aandacht voor het gebruik van de verwarming, levert veel besparing op. U zult het zien op de eindafrekening.

NIJKERKERVEEN - Bijna de helft van de energie die een huishouden opmaakt, gaat naar verwarming van het huis. Dat is niet te voorkomen, want niemand wil in een koud huis wonen.

door Maureen van Goethem

Gerrit en Evelien Bast van Geba Install BV hebben een nieuw type kachel waarbij het verwarmen op de meest innovatieve manier plaatsvindt. Deze kachels zijn van het Oostenrijkse merk Rika, dat bekend staat om hoogrendements kachels. Evelien: ,,Deze kachels zijn net zo betrouwbaar als een centrale verwarmingsinstallatie, maar gezellig als een houtkachel. Deze pelletkachels bieden dankzij hun innovatief karakter met thermostaat en tijdsklok veelzijdige bedieningsmogelijkheden, optimale zekerheid en een hoog rendement. Maar ook een uitstekend regelbare schone verbranding. Kortom: comfortabel, stil en effectief. Tevens is deze manier van stoken uitermate geschikt voor bijvoorbeeld boerderijen en huizen in buitengebieden.”

Perfecte dosering

Met een pelletkachel bespaart u al gauw honderden euro’s op uw stookkosten. Door de perfecte dosering van de pellets, brandt een pelletkachel optimaal met een zeer hoog rendement. Omdat de pellets zijn geperst onder hoge druk, hebben deze een hogere energie-waarde dan een blok hout.

De kachel voldoet in alle opzichten aan de huidig gestelde milieueisen. Tevens scheelt dit een hoop in stookkosten en u realiseert dus na investering een besparing op uw energie nota. Een Rika houtkachel of houthaard is uiteraard leverbaar in verschillende afmetingen en uitstraling. Gerrit: ,,Natuurlijk is het ook belangrijk dat een woning voorzien is van een goede cv-ketel en isolatie. Wanneer het niet goed geïsoleerd is dan verdwijnt de warmte bijvoorbeeld door het dak. Door onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van warmtetechniek en bouwvoorschriften kunnen wij ieder voorzien van advies en aansluitend het juiste type bij u thuis installeren.”

Zelfs uw energienota zal naar beneden gaan omdat deze pelletkachels een lager gemiddeld stroomverbruik hebben dan een gas-cv installatie. Het is zelfs mogelijk de pelletkachel aan te sluiten op de bestaande cv en met de regelaar het hele huis te voorzien van de juiste temperatuur.

uGeba, Talmastraat 14, Nijkerkerveen. Tel.: 033-2571777. www.geba-install.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie