Specsavers nu ook in Nijkerk gevestigd

23 december 2009 om 00:00 Nieuws

Daar is Femke Hartman, eigenaar van Specsavers Nijkerk, van overtuigd.

NIJKERK - Voor goede service, professionele begeleiding, advies en toch een goedkope bril is Singel 22 in Nijkerk het juiste adres.

door Maureen van Goethem

Femke begon na het stoppen op de Pabo-opleiding haar carrière als verkoopmedewerker bij Specsavers. ,,Ik wist gewoon nog niet precies wat ik wilde doen. Mijn neef die opticien was zei dat ik bij hem kon meelopen om te kijken of het iets voor mij zou zijn.”

In de jaren die daarop volgden kreeg zij steeds meer interesse in het vak en besluit zij de Mbo-opleiding voor opticien te volgen en aansluitend de opleiding contactlensspecialist.

Omzwervingen

Na diverse omzwervingen bij andere winkels besloot Femke in Nijkerk te starten met een eigen vestiging van Specsavers. De nieuwe winkel is op 6 augustus geopend. ,,Bij Specsavers kreeg ik de mogelijkheid om mezelf steeds verder te ontwikkelen en door te groeien.”

,,Wij menen dat professionaliteit, service en topkwaliteit niet duur hoeft te zijn. Bij Specsavers is het vereist dat iedere medewerker die een oogmeting doet en daarop advies geeft, een gediplomeerd opticien is. En niet, zoals soms nog steeds gebeurt, door medewerkers die een korte bedrijfsopleiding volgen,” aldus Femke. ,,Wij merken dat men deze manier van werken, zonder dat je dat in de kosten merkt, zeker op prijs gesteld wordt.”

Glazen slijpen

De MBO-opleiding Opticien duurt vier jaar. In die tijd krijgen de studenten onderwijs in algemene optiekkennis, anatomie, fysiologie van het oog en veel wis- en natuurkunde. Daarnaast leren ze glazen slijpen, een vaardigheid die veel precisie en geduld vereist. Maar misschien het belangrijkste van de hele opleiding is het onderdeel oogmeting.

Hoormetingen

Specsavers richt zich niet op een speciale markt. En de zaak is voorzien van de modernste oogmeetapparatuur.

Ook kunnen klanten bij Specsavers terecht voor een hoormeting. Men heeft een audicien die deze tests afneemt. ,,Bij ons kan men dus terecht voor de allerbeste oog- én hoorzorg. We hebben een duidelijke handelwijze. De sticker die iedereen die een bril bij ons past op de glazen ziet is het prijskaartje. Bij ons krijg je goed voor weinig.”

uSpecsavers Nijkerk. Singel 22, Nijkerk. Tel. (033) 2470041

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie