Hoevelaken wint eenvoudig

16 december 2009 om 00:00 Nieuws

Bas Buitink 1-0; John Kok 2-0; Jan Weijn 3-0

HOEVELAKEN - Hoevelaken heeft zaterdag voor het eerst sinds vijf wedstrijden weer gewonnen. Tegen Hekkensluiter Oranje Blauw werd het 3-0. Door de winst gaan de roodwitten met een goed gevoel de winterstop in.

,,We hebben een wisselvallige eerste seizoenshelft gespeeld’’, erkent trainer Jan van Ginkel. ,,Maar dat is niet verrassend, want veel van mijn spelers hebben weinig ervaring in een eerste elftal.”

Hoevelaken begon de competitie opmerkelijk goed en leek een favoriet voor het kampioenschap te worden, maar toen al had Van Ginkel het idee dat ze boven hun stand speelden. ,,Er lukte heel veel en onze spits Jan Weijn scoorde aan de lopende band. Toen tegenstanders zich beter op ons in gingen stellen, kregen we het moeilijker. De verloren duels waren daarvan een gevolg, al zaten er zeker twee tussen waar we meer verdienden. De laatste weken zie ik de ploeg herstellen, mede door een hele goede inzet op trainingen en tijdens wedstrijden.”

Zaterdag speelde Hoevelaken tegen hekkensluiter Oranje Blauw en de 3-0 winst was even verdiend als verwacht. Binnen vijf minuten gaf aanvoerder Buitink het goede voorbeeld met een prima treffer, waarna Kok na een half uur het duel voortijdig beslistte.

Ook na rust had Hoevelaken niets van de gasten te duchten en speelde het vrijuit. Kansen kwamen er nog voldoende, maar Jan Weijn wist alleen vlak voor tijd eenmaal te scoren. ,,Tegen de onderste ploegen doen we het uitstekend, maar tegen de bovenste ploegen in onze klasse komen we op sommige vlakken nog tekort.”

,,Jonge ploeg’’

Waar menig supporter in Hoevelaken aan een kampioenschap dacht, bleef Van Ginkel realistisch. ,,We hebben een vrij nieuwe en jonge ploeg, wat vaak inhoudt dat je wisselvallig speelt. Na onze voorbereiding hield de buitenwacht zijn hart vast. Enkele overwinningen later dachten ze weer aan het kampioenschap. Natuurlijk zouden we ervoor gaan als de kans zich voordeed, maar we probeerden reëel te blijven. Dit seizoen leggen we onszelf nog geen druk op maar proberen wel zo hoog mogelijk te eindigen. Het gaat echter heel goed met de vereniging Hoevelaken.”

Na het vertrek van enkele bepalende spelers bouwt Van Ginkel dit seizoen aan een nieuwe ploeg. Hij ziet een gretige en leergierige selectie waarmee ze goede resultaten kunnen halen. ,,Tegen een zeperd zullen we ook wel aanlopen, maar Hoevelaken groeit, zeker in de breedte. Er komen steeds meer jeugdspelers door en het tweede en derde elftal presteren uitstekend. De basis voor successen wordt zo steeds steviger bij Hoevelaken.”

Door de winst op Oranje Blauw sluit Hoevelaken het jaar af op een achtste plaats in de derde klasse A. Promotie is voorlopig zeker niet in zicht met nog negen duels te gaan tegen vooral hooggeplaatste ploegen. ,,In die duels moeten we laten zien dat we stappen voorwaarts zetten.”

advertentie
advertentie