Roy Schaap 0-1, Niels Buitenhuis 1-1, Niels Buitenhuis 2-1, Stefan Frederiksen 3-1, Dick Kooiman 4-1

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na een afwachtend begin kregen beide ploegen enkele kansen om de score te openen in Nijkerk. DOVO was het eerst succesvol en terecht, want de koploper Sparta Nijkerk had het moeilijk. Roy Schaap benutte een strafschop. Tot de rust hielden de Veenendalers het makkelijk vol en hadden via Schulp zelfs de score moeten vergroten.

Na rust stelde Sparta Nijkerk in de persoon van Niels Buitenhuis snel orde op zaken. Binnen vijf minuten schoot hij twee vrije trappen van de punt zestien meter eerst in de lange hoek en later in de korte hoek, zodat het ineens 2-1 stond. Na een half uur betekende een prima aan val de beslissing via Frederiksen. Kooiman kopte het verschil vervolgens naar drie. Bij 4-1 bleef het en daarmee deed Sparta Nijkerk goede zaken in de strijd om het kampioenschap. Voor DOVO zijn de vooruitzichten een stuk minder rooskleurig en is het zaak om bij de onderste plaatsen proberen weg te blijven.

Zaterdag gaat Sparta Nijkerk op bezoek in Zeeland bij Hoek. Deze topper begint om 14.30 uur en is dé kans voor de Nijkerkers om een directe concurrent op grotere achterstand te zetten.