Kerstoptreden Dixie Express

9 december 2009 om 00:00 Nieuws

Dit gebeurt door middel van een muziekquiz, waarbij vijftien fragmenten van bekende melodieën worden gespeeld. Op de deelnemerskaart, die vijf euro kost, worden de antwoorden ingevuld. Voor de winnaars zijn er mooie prijzen. ‘X-mas in Dixieland’ begint om 15.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Toegang gratis.

HOEVELAKEN - Zondag 20 december geven jazzband Dixie Express en de Choo Choo Sisters in grand-café De Haen op de Brink in Hoevelaken hun jaarlijkse kerstconcert: ‘X-mas in Dixieland’. Met dit optreden willen de muzikanten een bijdrage leveren aan het Fonds Kinderen Kankervrij.

door Anneke Martini

,,Wij vinden dat de band eens iets bijzonders moet doen en na rijp beraad is het Ki Ka geworden. Dit fonds zet zich in om deze ziekte bij kinderen terug te dringen. Wij treden, met sponsoring van De Haen, gratis op en willen door middel van de muziekquiz een bijdrage leveren”, lichten Jaap Van Berkum en Peter Fiévez het mooie initiatief toe.

In de zeven muzikanten tellende jazzband spelen twee Hoevelakers mee: Jaap van Berkum en Peter Fiévez. Als tiener had Van Berkum grote bewondering voor de Dutch Swing College Band. Toen zijn buurman een trompet in de aanbieding had, was de koop ook snel gesloten. Jaap: ,,Het was pure geldingsdrang, Dixieland muziek spelen in een band. In onze straat waren er meer van die enthousiaste jongens en samen met Jan Kies, Paul Landweer en Hans Scheepbouwer hebben we in1974 de Dixie Express opgericht.’’

Peter Fiévez raakte in zijn tienerjaren geïnspireerd door de Benny Goodman Story en wilde toen nog maar één ding; zelf spelen.

De band bestaat momenteel uit: Hugo Tiel, trombone; Peter Fiévez, saxofoon en klarinet; Jaap van Berkum, cornet en saxofoon; Henk Hoedemaker, piano; Piet van Bloppoel, bas; Jan Herman Kots, banjo; Evert Versteeg, slagwerk.

Dixie Express heeft met hen een uitgebalanceerde bezetting. In de muziek speelt humor een belangrijke rol en er worden dikwijls muzikale grappen uitgevoerd.

Choo Choo Sisters

Ellen Metz-Jongeneel (Hoevelaken), Marieke Adegeest-Van Berkum (Hoevelaken) en Inge Serné zingen hun nostalgische repertoire onder de naam Choo Choo Sisters. Zij doen de tijden van de Andrew Sisters herleven met hun jaren ‘40 sound. Zo’n vijf jaar geleden namen Marieke en Ellen het initiatief de traditie van de Andrew Sisters voort te zetten.

Marieke was door optredens van vader Jaap al vroeg vertrouwd geraakt met de jazzmuziek en zong op privéfeestjes. Ellen zong in een Amersfoorts popkoor en beiden mochten hun ‘Mister Sandman’ zingen met Dixie Express tijdens een optreden bij De Haen. Twee jaar later kwam Inge, met veel ervaring op zanggebied, de gelederen versterken en door veel oefenen ging het niveau snel omhoog.

De zangeressen hebben inmiddels hun sporen wel verdiend met optredens in binnen- en buitenland. Zij hebben de cd ‘Say Si Si’ gemaakt, begeleid door de ‘Dixies’. Overigens treden ook de heren veelvuldig op in eigen en over de grenzen. Een hoogtepunt dit jaar was deelname aan het Jazzfestival in Domburg (Walcheren) waar meer dan duizend muziekliefhebbers op afkwamen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie