Kapsalon Mieke viert 35-jarig bestaan

2 december 2009 om 00:00 Nieuws

In de loop van de jaren heeft Mieke vele verschillende modellen voorbij zien komen. In de jaren zeventig heeft zij met haar team bepaalde stijlen en modellen gehad, die nu weer helemaal in zijn.

NIJKERK - November 1974 begon Mieke van de Bedem op een kamer boven haar huidige salon het knippen, permanenten en kleuren van haren.

door Maureen van Goethem

Mieke: ,,Toen ik 18 was werkte ik in een parfurmeriezaak omdat ik eigenlijk schoonheidsspecialiste wilde worden. Maar na goede raad van mijn vader besloot ik de kappersopleiding te gaan volgen. Een opleiding aan deze kappersschool was van 18 jaar en ouder. Toen begon ik in Hoevelaken bij Tanja Coiffures naast waar nu de apotheek is. In 1974 ben ik getrouwd en met mijn vak hierboven begonnen op een slaapkamertje, maar dat liep helemaal uit de hand,” vertelt Mieke.

Mieke is samen met haar zus Wilma boven begonnen. Na de verhuizing naar beneden ging zij mee. ,,Wij hebben een hele bijzondere band. Dit komt onder meer omdat zij als leerling-kapster bij mij begonnen is en omdat wij op dezelfde dag jarig zijn ondanks dat er wel zeven jaar tussen zit. We kunnen het natuurlijk enorm goed met elkaar vinden. Zij is er wel even tussenuit geweest om voor de kinderen te zorgen, maar daarna kwam zij graag weer bij de salon terug. Toen dachten ze dat wij het nog geen half jaar met elkaar konden uithouden. Wij hebben wel anders bewezen!”

Mieke kan het aantal klanten niet meer kwijt op één kamer. Op een gegeven moment zit er iedere kamer wel een klant, waarop zij na een aantal jaren besluit de benedenverdieping te gaan verbouwen tot salon. ,,De keuken werd bijvoorbeeld de herensalon. En later zijn we weer gaan uitbreiden.” Het team dat bij Mieke werkt is inmiddels uitgebreid tot vijf personen die parttime elkaar aanvullen.

Ten opzichte van de vroegere jaren is er erg veel veranderd in de producten. Waren vroeger sommige producten nog wel eens schadelijk voor je haar, tegenwoordig kan ieder product veilig gebruikt worden. Mieke heeft onlangs een nieuw merk aan haar salon verbonden: KIS (Keratin Infusion System) van Kappers gaat terug naar de basis van het haar. Voor stralende kleuren met optimale houdbaarheid en veerkracht. ,,Een complete haarverzorgingslijn. En ik ben er zeer tevreden over.”

Ter gelegenheid van haar jubileum Voor iedere klant heeft Mieke tot en met zaterdag 5 december nog een heerlijke hoofdmassage pen.

uKapsalon Mieke, Hoefslag 70 te Nijkerk. Tel. 033-2454132.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie